Konačno novi tarifni sistem

Upravni odbor Agencije za energetiku Novog Sada usvojio je dokument o novom tarifnom sistemu. Kada počne da se primenjuje, od 1. oktobra, računi za grejanje će se naplaćivati po utrošku energije. Novosadska agencija za energetiku, u saradnji sa Novosadskom toplanom i Upravom za komunalne poslove priprema tekst za posebnu gradsku odluku koja će uređivati ovu oblast.
  • Pristalica merenja

    10.03.2010 12:36
    Ima smisla
    Sa Vama Akai mogu da se složim da efekti merenja na nivou podstanice ne mogu pružiti potpune efekete, a da nema smisla to već ne mogu.
    Budući da priča bez pokrića nema smisla, a budući da se ovom temom bavim malo duže i malo ozbiljnije biću slobodan da vas uputim da pogledate članak onih koji su malo ranije i malo pažljivije ušli u ovu temu. U tom smislu pročitajte članak koji glasi:
    Individualno mjerenje toplinske energije po stanovima - implementacija u obračun troškova isporučene topline, a možete ga naći na sledećoj adresi: http://www.hep.hr/toplinarstvo/publikacije/ege4_2000.pdf
  • akai

    10.03.2010 01:47
    nema smisla
    dok god je to na nivou podstanica i zgrade sve to nema smisla, smisleno je kad bi svaki stan imao svoje merilo i povlacio onoliko toplote tj tople vode koliko nekom treba, to bi naravno, podrazumevalo i da Toplana isporucuje, tj stavlja na raspolaganje toplu vodu 24h. Koliko god to izgledalo skuplje, tvrdim da bi postenije bilo da svaki stan ima uveden gas pa nek trosi ko koliko hoce i moze.
  • Pristalica merenja

    09.03.2010 21:30
    Što pre to bolje
    Postovani DraxNS, u tom slučaju temperaturu Vam ne garantuje niko nego Vaš i Vaših komšija novčanik. Da će te imati uvek to nemojte očekivati, a kao i do sada za funkcionisanje sistema odgovorno je komunalno preduzeće kome je ta delatnost poverena. Ne bi bilo loše da se malo raspitate oko termina vrela, topla voda, kako to treba da izgleda, kako može i sl.
    Ako je lepo to što će moći da se plaća po utrošku u čemu je onda problem osim što sada ni to ne odgovara jer neću ni kako ja hoću...
    Uz određene tehničke pretpostavke (ugradnjom opreme za regulaciju u svim podstanicama, a jednog dana i u svakom od stanova) nema ni jednog razloga da distributer 24 časa u toku dana i 365 dana u godini ne isporučuje tu toliko željenu "vrelu vodu". Što više isporuči to njemu bolje, a Vi se branite od toga da Vam ne natura nešto što Vi ne želite, ili što Vam ne treba. Hoćete li grejati stambeni prostor ili okolinu, danju, noću, leti, zimi... to je Vaš problem. Problem distributera je da Vam to naplati.
    Ti nesrećnici koji žive u zgradama u kojima je pre nekoliko decenija loše urađena izolacija nisu baš toliko bahati da sruše zgradu u kojoj stanuju, ali im niko ne može uskratiti da traže rešenje kako da to stanje saniraju. Kako, to je tema nekih novih polemika. Sami, uz pomoć nekih fondova u Gradu, državi, nekog sa strane. Te teme zaslužuju pažnju i traže odgovore!!!
    Što se pre krene sa time, pre će se i rešiti mnoga otvorena pitanja, a ima ih dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.