Odložene utakmice KK "Novi Sad"

Sve utakmice Košarkaškog kluba "Novi Sad" odložene su nakon saobraćajne nesreće u kojoj je osam članova ovog kluba stradalo.
Sve utakmice Košarkaškog kluba "Novi Sad" odložene su nakon saobraćajne nesreće u kojoj je osam članova ovog kluba stradalo.

Dvojica koji su teže povređeni, košarkaš Nenad Grozdanić (20) i trener Nemanja Danilović (39), i dalje se nalaze na odeljenju intenzivne nege u kragujevačkom Kliničkom centru.

Trenutno stanje preostalih šest igrača

Prema rečima doktora tima, Vladimira Tomaševića, preostalih šest lakše povređenih igrača poslati su kući.

"Pomoćni trener, Duško Alimpijević, ima površinske rane koje će sređivati hirurzi plastičari. Najteže je povređen Bojan Ljubojević koji ima prelom u ručnom zglobu i ima rane. Fizioterapeut, Ljuba Subotin, iščašio je rame i to je zbrinuto. Duško Bunić je kontuzovan i istegao je primicače desne noge. Bolno je, ali se oporavlja. Nikola Dragaš je otišao kući i on ima jednu ranu koju treba previjati, ali je inače dobro. Branislav Jančikin je ugruvan, ali bez nekih ozbiljnijih povreda", navodi Tomašević.

Događaji u noći saobraćajne nesreće

Kombi, kojim je upravljao trener Danilović, je u noći između subote i nedelje naleteo na autoputu na teretno vozilo, u blizini Lapova.

Kapiten Goran Pobrić, koji je nesreću gledao iz drugog klupskog kombija, rekao je kako je policija stigla za svega pet minuta, a hitna pomoć za deset.

"Svi momci, pa čak i oni u kombiju koji je doživeo udes, bili su sve vreme prisebni i nisu paničili. Iako je bio povređen, Bojan Ljubović je odmah preko mobilnog telefona zvao hitnu pomoć, vatrogasce, policiju i obaveštavao upravu kluba. Fizioterapeut Ljubomir Subotin je sa iščašenim ramenom i rukom koja mu je visila sa ramena, trčao u naš kombi po prvu pomoć", ispričao je Pobrić.

Uzrok saobraćajne nesreće trebalo bi da bude poznat u narednih nekoliko dana.

  • Jaci10

    09.03.2010 17:43
    brz i uspesan oporavak
    Zelim igracima i treneru sto brzi i uspesniji oporavak i da se svi vrate kuci sto pre. Kada ce se vratiti na teren je u ovom trenutku najmanje vazno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti