Taksa obara prodaju uređaja

Uvođenje ekološke takse, koje će podići cenu električnih uređaja za 20 odsto, smanjiće promet u prodavnicama koje se bave prodajom ove robe, kaže za Radio 021 Vladimir Lojančić iz  "Tehnomarketa".        

Uvođenje ekološke takse, koje će podići cenu električnih uređaja za 20 odsto, smanjiće promet u prodavnicama koje se bave prodajom ove robe, kaže za Radio 021 Vladimir Lojančić iz "Tehnomarketa".

Prema njegovim rečima, povišenje cene je neprimereno kupovnoj moći građana, koji neće imati novca ni za svoje osnovne potrepštine. I pored toga, Lojančić smatra da neće doći do masovnog bankrota prodavnica električnih uređaja.

"Nerealno je očekivati da će se sad sve radnje pozatvarati, ali će u svakom slučaju uticati na promet. Ovakva cena je pre svega neprimerena kupovnoj moći građana, kao i globalnoj ceni energenata, što je čini potpuno neosnovano", kategoričan je Lojančić.

Jedan od marketing menadžera iz novosadske firme "Novel" kaže za naš radio da je celo društvo pogođeno ovim poskupljenjem, ali da će, kao i svi, morati da se prilagode novonastaloj situaciji.

"Zaista ne znam kakvog će efekta imati ovo poskupljenje. Da ne valja, ne valja, no, svi smo u tome, pa je red da se tako i ponašamo."

U sektoru prodaje električnih uređaja prošle godine je bez posla ostalo nekoliko hiljada ljudi, pre svega zato što su velike kompanije zatvorile svoje maloprodajne objekte zbog nedostatka mušterija. Sada kad je uvedena ekološka taksa, očekuje se da tu sudbinu zadesi još više firmi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti