Gradilište problem građanima

Gradilište u Tolstojevoj ulici od broja 50 do broja 52, predstavlja veliki problem stanarima obližnjih zgrada, jer se blato rasipa na ulicu.        

Gradilište u Tolstojevoj ulici od broja 50 do broja 52, predstavlja veliki problem stanarima obližnjih zgrada, jer se blato rasipa na ulicu.

Protiv investitora podnete su prijave za rasipanje prašine van gradilišta kao i za zauzimanje javne površine građevinskom ogradom bez odobrenja, rekao je za Radio 021 glavni komunalni inspektor Srđan Jakovljev.

"Investitoru je naloženo da ukloni nečistoću koja je nastala na javnoj površini. Mi ćemo nastaviti da obilazimo ovo  gradilište i ukoliko se bude nastavilo ovo ponašanje mi ćemo ponovo sankcionisati taj vid prekršaja", naglasio je on.

Mandatna kazna za prljanje javne površine kreće se od 800 do 8.000 dinara. Ukoliko se ne plati mandatna kazna, podnosi se prijava sudiji za prekršaje, a tada novčana kazna iznosi od 25.000 do 500.000 dinara.

Do sada je podneto oko 45 prijava za nepravilnosti kada su ograde i skele gradilišta zauzimale trotoare i kolovoze, kao i za prljanje javnih površina, rekao je Jakovljev.

"Komunalna inspekcija je naplatila 25 mandatnih kazni u vezi sa ovim nepravilnostima. Ove mandatne kazne iznose 2.500 dinara za odgovorna fizička lica i 10.000 dinara za pravna lica, a u ostalim slučajevima gde nisu naplaćene kazne podnete su prekršajne prijave", naveo je on.

Inspektori su na četiri gradilišta uklonili ograde i skele koje su zauzele javnu površinu bez odobrenja. S obzirom da još nije počela građevinska sezona trenutno je aktivno oko 60 gradilišta.

  • Novosadjanka

    11.11.2010 21:27
    Sta sa drugim radilistima, sta sa ostecenom infrastrukturom od teskih vozila koje gradom razvoze materijal i sut? Sta sa gradilistima koja nisu na udarnim saobracajnicama i elitnim delovima grada? Sta sa inspekcijom koja je obavestena a ne zeli da izlazi na "anonimni poziv" jer, sta ako dojava telefonom nije tacna?! Pa ko bi nesto prijavljivao kada inspekcija i tako ne ilazi da kontrolise radove, vec posle zavrsetka objekta.

    Kako se odbraniti od vajnih investitora koji su nam unistili grad, pretvorili ga u gomilu koja zivi jedno drugom na glavi? Kako se odbraniti od neogranicenog perioda gradnje, i pored istaknutog termina zavrsetka radova. Od brasine i buke?
  • PEŠAK

    18.03.2010 13:52
    Blato u centru
    Obiđite i gradilišta u Vojvode Bojovića pa proverite šta se tamo poštuje od zakona. Kroz ovu ulicu se već godinu dana ne može proći trotoarom koji je blatnjav od obližnjih gradilišta i pun parkiranih automobila. Jako mi je strašno da gledam kako majke guraju decu u kolicima po putu koji je veoma prometan jer trotoar praktično ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti