Đaci prvaci dobijaju "svice"

Svi novosadski đaci prvaci dobiće male uređaje za bolju vidljivost na putu, takozvane "svice", kaže za Radio 021 portparolka kompanije "Dunav osiguranje", Milica Slijepčević.
Svi novosadski đaci prvaci dobiće male uređaje za bolju vidljivost na putu, takozvane "svice", kaže za Radio 021 portparolka kompanije "Dunav osiguranje", Milica Slijepčević.

Prema njenim rečima, svici su uređaji koji svetle i pomoći će mališanima da budu vidljiviji na putu. Ona se nada da će to povećati bezbednost dece u saobraćaju.

"Biće podeljeno onoliko "svitaca" koliko ima đaka prvaka u Novom Sadu. Nadamo se da će ovi uređaji pomoći deci na putevima i smanjiti broj saobraćajnih nesreća", kaže Slijepčevićeva za Radio 021.

Prema njenim rečima, kompanija "Dunav osiguranje" je već podelila ove uređaje svim prvacima u Srbiji, a sad je red na Novi Sad.

"Akcija je počela krajem prošle godine, i mogu da kažem da su će svi prvaci u Srbiji, zaključno sa najmlađim Novosađanima, dobiti ove korisne uređaje", istakla je Slijepčevićeva.

Psiholozi smatraju da dete pre navršenih 12 godina života nema razvijene sposobnosti neophodne za donošenje odluka u saobraćajnim situacijama. I pored toga, deca od 5 do 6 godina prisutna su u saobraćaju bez pratnje odraslih.

  • Vladimir

    15.03.2010 14:03
    Hm...
    Opet se neko "ugradjuje"...?

    Pa koji prvak jos ide sam u skolu, pogotovo nocu???
  • Janci 10

    14.03.2010 14:39
    pa nije
    E moj lalo, pa jesi zaboravio da je Novi Sad glavni grad APV? Mislim, tako i treba da bude, jel.
  • lala

    14.03.2010 13:26
    "kompanija "Dunav osiguranje" je već podelila ove uređaje svim prvacima u Srbiji, a sad je red na Novi Sad"

    Novi Sad nije Srbija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti