Uručena nagrada "Miroslav Antić"

U okviru manifestacije "Antićevi dani" uručena je nagrada "Miroslav Antić", koju je Skupština grada dodelila sarajevskom pesniku Stevanu Tontiću za knjigu pesama "Sveto i prokleto".

U okviru manifestacije "Antićevi dani" danas je u Novom Sadu uručena nagrada "Miroslav Antić", koju je Skupština grada dodelila sarajevskom pesniku Stevanu Tontiću za knjigu pesama "Sveto i prokleto".

Kako dobitnik tog priznanja zbog bolesti nije mogao da dođe u Novi Sad, nagradu je predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović predao Maji Lazukić, direktorki Izdavačkog centra Matice srpske, koji je objavio nagrađenu knjigu.

Jovanović je na svečanosti u Gradskoj kući naglasio da Novi Sad s velikim uvažavanjem čuva i neguje uspomenu na Miroslava Antića.

"I ova nagrada je pokušaj da se "barem delimično odužimo" Miki Antiću za sve one lepe trenutke koje nam je priređivao, za njegovu poeziju i "ono široko i veliko vojvođansko srce", kazao je Jovanović.

  • Nikola

    13.03.2010 10:31
    "Sarajevskom..."?
    Nemam nista protiv, ali zar zaista Novi Sad i Vojvodina nemaju pesnike dostojne ove nagrade?? Kada je neki novosadski pisac/pesnik dobio neku nagradu u Sarajevu, Zenici, Banja Luci, Niksicu...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.