Danas susret Šoljoma i Tadića u Novom Sadu

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je, nakon susreta s mađarskim predsednikom Laslom Šoljomom, ponovio da zvanična Budimpešta i dalje podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je, nakon susreta s mađarskim predsednikom Laslom Šoljomom, ponovio da zvanična Budimpešta i dalje podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji (EU).

"Šoljom je još jednom nedvosmisleno istakao da Mađarska želi da se Srbija što pre nađe u EU i da Vojvodina na tom njenom putu ima posebnu ulogu", dodao je Egereši na konferenciji za novinare, kojoj šef mađarske države nije prisustvovao.

Prema rečima Egerešija, sagovornici su razmenili mišljenja o bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske kao izrazu zaista dobrosusedskih odnosa, o regionalnim vezama i drugim pitanjima. "Obojica smo istakli značaj izrade 'Dunavske strategije razvoja', koja će doživeti kulminaciju formiranjem Dunavske makroregije, najverovatnije u prvoj polovini iduće godine za vreme mađarskog predsednikovanja Unijom", rekao je predsednik vojvođanskog parlamenta.

Domaćin je obavestio svog gosta i o usaglašavanju pokrajinskih akata s novim Statutom Vojvodine, o budućim izborima za savete nacionalnih zajednica i o smanjenju broja fizičkih incidenata na etničkoj osnovi u Vojvodini.

Mađarski predsednik, koji je doputovao u privatnu trodnevnu posetu našoj zemlji na poziv Saveza vojvođanskih Mađara povodom 15. marta, nacionalnog praznika posvećenog revoluciji iz 1848-49. godine, danas će se u Novom Sadu sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

  • Dee

    14.03.2010 11:54
    blokada
    Jeste li pokusali jutros da u ovom gradu stignete od tacke A do tacke B ? POolicije na svakih pedeset koraka, kao da prolaze dva pokojna Tita i Lopeza Mateosa. Madjarski predsednik ce misliti da to nije Vojvodina nego pokrajina Zandarluzija. A Tadicu je vec poznata paranoja od narodne ljubavi.
  • Mica

    14.03.2010 11:33
    a mi imamo predsednika?
    Da nije ovoga, Tadic se ne bi ni setio da obidje Novi Sad.
    A gde je Nis, Kraljevo, Cacak,...Zrenjanin, Kikinda, Vrsac...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti