Funkcioneri zadržavaju pozicije?

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije usvojio je načelni pravni stav po kome će se odbornicima u lokalnim skupštinama odobravati da istovremeno budu poslanici u Skupštini Srbije ili Vojvodine.
Odbor Agencije za borbu protiv korupcije usvojio je načelni pravni stav po kome će se odbornicima u lokalnim skupštinama odobravati da istovremeno budu poslanici u Skupštini Srbije ili Vojvodine.

Ipak, u Agenciji tvrde da se takav stav ne odnosi i na gradonačelnike i druge lokalne funkcionere. Međutim, kako saznajemo, pregovara se i o mogućnosti da se odluka o sukobu interesa ne primenjuje retroaktivno, što znači da će aktuelni funkcioneri zadržati pozicije do kraja mandata. Niko od novosadskih funkcionera dosad nije podneo zahtev Agenciji za obavljanje druge funkcije.

Pre svih, u sukobu interesa je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, koji je istovremeno i poslanik u pokrajinskom parlamentu. Ranije je najavljeno da će odluka o ukidanju ''viška funkcija'' biti doneta do aprila.

  • sosa

    15.03.2010 14:41
    dilema
    Pa kolike guzice svi oni imaju kad mogu da sede na tolikim foteljama? Ili je u pitanju debljina obraza? Ili smo mi u pitanju, što im tako nešto omogućavamo???"Vi, marvo, glasajte, a mi ćemo da zasedamo!"
  • Gajo

    14.03.2010 22:15
    Magarče, nisi sam!
    I ja sam magarac. Pravite kobasice od mene! Eto!
  • Dokoni Kum

    14.03.2010 19:11
    Mislim da tu fali komisija ... radna grupa ... odbor ... pododbor da utvrde ... pojasne ... donesi ... zauzmu stav ... do do do SLEDEĆIH IZBORA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti