Protekcije za Pavličićevu sestru

Rođena sestra gradonačelnika Novog Sada, Biljana Jokić, volontira kod njega u kabinetu od kada je Igor Pavličić došao na tu funkciju, iako je zaposlena u Gradskom informativnom centru "Apolo", gde i dalje redovno prima platu.
Rođena sestra gradonačelnika Novog Sada, Biljana Jokić, volontira kod njega u kabinetu od kada je Igor Pavličić došao na tu funkciju, iako je zaposlena u Gradskom informativnom centru "Apolo", gde i dalje redovno prima platu.

Prema našim izvorima iz "Apola", Jokićeva se na poslu nije pojavila već dve godine. Da bismo proverili tu informaciju, nedavno smo pozvali sektor za odnose sa javnošću u Gradskoj kući i tražili Biljanu Jokić, gde smo dobili odgovor da trenutno nije tu, ali da će biti sledeće nedelje.

"Ona trenutno nije tu, ove nedelje je bila bolesna. Probajte od sledeće nedelje, tad će sigurno biti na poslu", rekla nam je sekretarica iz Gradske kuće.

U Apolu tvrde da je Jokićeva redovna na poslu

Direktor "Apola", Andreja Tomašević, potvrđuje da je Biljana Jokić na platnom spisku njegovog preduzeća, ali tvrdi da se gradonačelnikova sestra redovno pojavljuje na poslu. Prema njegovim rečima, on ne zna da li je tu "baš svaki dan", ali tvrdi da nema nikakve informacije da Jokićeva volontira u gradskoj kući, i to u vreme u koje bi, kao zaposlena, trebala da provodi u "Apolu".

"Pa, sad, da li je ona tu svaki dan ili nije, nije ni bitno. Uglavnom, ona je redovno na svom mestu, tako možete i citirati", pomalo zbunjeno odgovara Tomašević.

Zaposleni: Nije tu već dve godine

U svetlu tvdnji direktora "Apola", zvali smo arhivu u tom preduzeću i tražili Biljanu Jokić, u vreme za koje Tomašević tvrdi da je gradonačelnikova sestra na poslu, i dobili odsečan odgovor da se ona na poslu nije pojavila već dve godine.

"Biljana Jokić? Probajte u Gradskoj kući, ona se ovde nije pojavila već dve godine", kaže sekretarica, koja nije znala da razgovara sa novinarima. Prilikom ponovnog poziva, identičan odgovor dobili smo i od druge osobe zaposlene u arhivi u ovom preduzeću.

Gradonačelnikova sestra je samo jedan od slučajeva nepotizma u Novom Sadu. U utorak donosimo priču za primere zapošljavanja po rodbinskoj osnovi u najvišim instancama pokrajinske vlasti.

  • Zabrinuti

    24.06.2011 09:19
    Gde je dotična gospođa sad? Raspitajte se malo...
  • objektiv

    03.04.2010 20:49
    uradi
    Sve je samo prazna prica,dok nesto ne preduzmes ili bar predlozi drugima sta bi bilo dobro da se uradi.
  • atos

    18.03.2010 10:10
    ljigavac
    to mu je od sitnijih malverzacija......iskopajte, ima on dosta materijala....5 stanova, gotovina....verovatno od plate..lepo je odradio i iskoristio clanove DS... hahahaha...Rodni je najgori gradonacelnik u zadnjih 30 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti