Nezaposleni će čuvati babe i fizikalisati o trošku Grada

Početkom aprila počeće javni radovi u Novom Sadu, a u ovim poslovima biće angažovano oko 150 građana sa evidencije nezaposlenih.
Početkom aprila počeće javni radovi u Novom Sadu, a u ovim poslovima biće angažovano oko 150 građana sa evidencije nezaposlenih.

Radovi obuhvataju socijalne i humanitarne delatnosti poput brige o starima, kao i fizičke poslove kao što su popravljanje puteva i druge gradske infrastrukture.

Sredstva za organizovanje javnih radova obezbeđena su budžetom grada u iznosu od 10 miliona dinara, a odobreno je još skoro 5 miliona preko sufinansiranja programa aktivne politike zapošljavanja. Kako kažu u Gradskoj kući, prioritet pri odabiru poslodavaca za koje će se raditi imaće oni koji inače obezbeđuju radna mesta građanima koji spadaju u najugroženije kategorije.

Privremeno zaposleni pri obavljanju javnih radova koji imaju I i II stepen stručne spreme zarađivače 20.000 mesečno, dok će najveće plate u iznosu od 24.000 imati oni koji imaju završen VII stepen. Pored plate, njima će Grad dotirati po 1.500 dinara mesečno na ime putnih troškova dolaska i odlaska sa posla.

  • dada

    12.03.2012 22:25
    Ostal samo boranija. Sitna...
    Štaaaaaaaaaaaaa? Ponestalo onih direktorskih radnih mesta u fondovima i agencijama (il' kako se već zvaše), za vrle, upravo svršene zaslužne partijske prijatelje (il' kako se već zovu)?
  • S.

    12.03.2012 13:48
    @Mitar, nisu potrebna radna mesta nego posao. Moze sutra da se otvori milion radnih mesta ali treba i da postoji neki odrzivi posao koji ce se raditi na tim mestima. A to ne ide tako lako.
  • zoe

    12.03.2012 12:09
    Šta znači to "čuvati babe" ? Ako ste mislili na negu starih,bolesnih ili nepokretnih lica onda je ta "plata" izuzetno mala.Velika je to odgovornost i ozbiljan posao za koji ipak treba imati solidnog znanja iz oblasti medicine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti