Učestali napadi na novinare u Vojvodini

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović upozorio je da se poslednjih dana povećava broj napada na novinare u Vojvodini.

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović upozorio je da se poslednjih dana povećava broj napada na novinare u Vojvodini.

"Novinari se i danas nalaze na meti moćnika, a napadi uglavnom ostaju bez sankcija. Broj napada na novinare se po pravilu povećava u predizborno vreme", rekao je Sejdinović na izbornoj skupštini NDNV-a u Novom Sadu. Podsetio je da su se samo u protekla tri dana desili napadi na novinare u Bečeju, Šidu i u Sremskoj Mitrovici.

Sejdinović je ocenio da se time "šalje užasna poruka javnosti da je profesionalno novinarstvo opasan i uzaludan posao, da novinara svako može zlostavljati bez bojazni da će biti sankcionisan". On je ocenio da su, zbog ekonomske krize na čijem udaru su se prvo našli mediji, oni podložni svim vrstama uticaja ekonomskih i političkih elita.

"Došlo je i do devastacije novinarske profesije", kazao je Sejdinović i ocenio da se novinari nalaze u lošoj poziciji, "u žrvnju između vlasnika i političkih elita".

  • Scotch Bonnet

    10.03.2012 18:52
    Sloboda Govora
    Dokle god medije drzi SANU i krug dvojke Srbija nikad nece biti drzava slobode i slobodnog govora.

    Vazno je da smo stigli nivo Irana, Rusije i ostalih diktatorskih drzava.

    Vojvodino spasavaj se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti