Ništa od Žeželjevog mosta?

Izgradnja novog Željeljevog mosta, koja je trebalo da počne sa prvim prolećnim danima, već kasni, a pitanje je da li će ikad i biti završen jer je ceo projekat neodgovarajući.
Izgradnja novog Željeljevog mosta, koja je trebalo da počne sa prvim prolećnim danima, već kasni, a pitanje je da li će ikad i biti završen jer je ceo projekat neodgovarajući.

Iako je u javnost puštena informacija da izgradnja neće početi zbog pogrešno isprojektovanih kosih lukova, nova saznanja potvrđuju da je izvođač radova promenio statički sistem mosta do neprepoznatljivosti, želeći da ga izgradi što jeftinije. S obzirom na to da je novi Žeželjev most planiran kao deo Koridora 10, preko kojeg bi pored putničkog, išao i železnički saobraćaj, projekat koji je uradio italijansko-španski konzorcijum "Azvi-Tadei-Konsaldi" je u potpunosti neupotrebljiv.

Da stvar bude gora, nijedna državna institucija ne zna kod koga se trenutno nalazi glavni projekat. Kako piše Dnevnik, projekat je dobio zeleno svetlo na tehničkoj kontroli koju je uradio beogradski Institut "Kirilo Savić", ali nakon toga svi peru ruke od glavnog projekta budućeg novosadskog mosta. Dok investitor ne prihvati glavni projekat koji je prošao državnu reviziju, od izgradnje, za koju je preostalo još 20 od ugovorena 32 meseca, neće biti ništa.

Upućeni izvori iz oblasti mostogradnje kažu da nikad nisu čuli za firme kojima je dodeljena izrada glavnog projekta i izgradnja tako velikog mosta. Oni su se na tenderu plasirali kao drugi, jer su bili skuplji za tri miliona evar od prvoplasiranih, koji nisu izabrani zbog nedostatka garancija.

  • novosađanin

    12.03.2012 19:40
    francov most
    mister Rodni otišao je toliko daleko da je svoju želju , viziju da podigne (obnovi) most ispod Petrovaradinske trvđave ovekovečio u tv Apolo, a inspirisao ga je i uzdizao autor K.K kao novinar koji je radio samo svoj posao. Sada se taj prilog pušta kao intermeco da popuni prazninu satnice tv Apolo (bivše).
  • NJ

    12.03.2012 19:12
    ...
    a novac od projekta po džepovima gradske vlasti. zašto narod i dalje glasa za te ljude?
  • Milosrdni Andjeo

    12.03.2012 10:17
    aaahahahhahahaha Koja je ovo sprdacina! kakva drzava i gradonacelnik pavlicic takvo i ophodjenje prema mostu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti