Sređuju se staze u Futoškom parku

Danas su pripremni radovi za sanaciju betonskih staza u Futoškom parku, obeležavanjem i postavljanjem gradilišta.

Danas su pripremni radovi za sanaciju betonskih staza u Futoškom parku, obeležavanjem i postavljanjem gradilišta.

Rekonstrukcija prvog dela od ukupno 3.245 kvadratnih metara betonskih staza u ovom parku počinje sutra. Radove finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Betonske staze čine polovinu staza u ovom spomeniku prirode, a poslednja popravka izvedena je 2005. godine. Tokom radova park će biti otvoren za posetioce, a pojedini delovi će biti zatvarani kako se sanacija bude odvijala.

Futoški park prostire se na ukupno osam hektara, a odlukom Skupštine grada od 2006. godine je kao prirodno dobro svrstan u treću kategoriju zaštite.

  • dada

    12.03.2012 21:21
    Batin objekt!
    Objekt u centru Futoškog parka, prodao je Rada Marinkov sa svojim zetom kao direktorom Zelenila & ostalom ekipom (Bokan, Grabovac...) za neverovatnih 54.000 dinara! I to na tri godišnje rate po 18.000 dinara.
    U to doba Rada beše kao fol pedaliran iz DSS, posle je napravio svoju neuspešnu stranku, a sada je u ovoj recikliranoj SRS koju vodi Toma. Ekipa, zet, Bokan & Co. Onomad zajedno sa Radom u njegovu stranku, a sada kud koji. Bokan u Romskoj...
  • novosađanin

    12.03.2012 18:53
    gruntovno
    Da li ste zaboravili namerno ili slučajno, prodajom hotela "Park" zemljište oko njega zajeno sa kućom u kojem je bilo "gradsko zelenilo" pripalo je novom vlasniku. Ovaj ih je ekspresno iselio u Bul. M. Pupina. Sada se u stvari građanskim novcima sređuje Futoški park koji je privatno (gruntovno) nečiji, a svi znamo i čiji je.
  • 12.03.2012 16:48
    Šta bi Pavlicicu ponestalo kamena za salas pa ajd u rekonstrukciju parka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti