Ulica borcu protiv nacista

Komisija Skupštine grada za davanje imena ulicama sutra će raspravljati o predlogu da Ulica Nova 91 u Veterniku dobije ime po izraelskom političaru, novinaru i direktoru memorijalnog centra holokausta ''Yad Vashem'' u Izraelu, Jozefu Tomiju Lapidu.
Komisija Skupštine grada za davanje imena ulicama sutra će raspravljati o predlogu da Ulica Nova 91 u Veterniku dobije ime po izraelskom političaru, novinaru i direktoru memorijalnog centra holokausta ''Yad Vashem'' u Izraelu, Jozefu Tomiju Lapidu.

Inače, Lapid je rođeni Novosađanin, koji se posle Drugog svetskog rata preselio u Izrael, gde je od novinara dogurao i do zamenika premijera i ministra pravosuđa. Umro je 1. juna 2008. godine.

  • slažem se

    20.03.2010 14:12
    Imam utisak da gradski oci ne čitaju ove komentare. Posle će se čuditi kada puknu na izborima. Koliko god im zameram na mnogo čemu, aplaudirao bih im kada bi nas rešili Jaše u formi bulevara i spomenika. Ne mora bulevar da se zove po Lapidu, dajte mu ime nekog drugog časnog čoveka, nekog ko nije ubijao već bio dobročinitelj, lekar, umetnik, naučnik. Šta da pomisli stranac koji dođe u NS i čuje da je postoji ulica nazvana po žrtvi i bulevar po ubici koji još pride ima i spomenik? Može da pomisli samo da se ovde ubica više poštuje, tj. da nismo normlani.
  • Janci 10

    18.03.2010 15:09
    slazem se sa predlogom
    Ja nisam licno upoznao Lapida, ali sam ga bar jednom video uzivo u jednoj sumi u Izraelu di se jednom godisnje sastaju ljudi iz Jugoslavije nam bivse za praznik Sukot. On je bio politicar i imao je partiju "Shinuji - promena" i borio se protiv ortodoksaca odnosno protiv religioznih ideja kao sto su zatvaranje prodavnica subotom....Cak sam ja glasao za njega i on je tada osvojio neocekivanih 17 mandata, ali se kasnije partija raspala iz licnih ,a i unutrasnjih interesa i on je osnovao novu partiju koja nije bas bila uspesna. Bas bi bilo lepo da neka ulica dobije njegovo ime.
  • neko

    18.03.2010 15:09
    podrska
    Zar ne bi bilo bolje da se Bulevar Jaše Tomića, osvedočenog antisemite, začetnika fašizma na ovim prostorima, koji je na tu temu pisao i knjige, preimenuje u Bulevar Jozefa Tomija Lapida (i ono ruglo od spomenika ukloni)? X 2

    podrzavam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti