Nova igrališta za decu

Prvo dečije igralište, od 19 koliko se trenutno oprema u gradu, otvoreno je danas na Trgu 1. maja.

Prvo dečije igralište, od 19 koliko se trenutno oprema u gradu, otvoreno je danas na Trgu 1. maja.

Članica Gradskog veća zadužena za zdravstvo, Aleksandra Novakov Mikić, kaže da je novo zigralište namenjeno, kako deci u obližnjem vrtiću, tako i mališanima koji žive okolini, te da će se, i kada je reč o ostalim igralištima, Zavod za izgradnju grada truditi da ih postavi na mesta pristupačna što većem broju dece.

Članica Gradskog veća napominje da će tokom ove godine na igralištima biti realizovan projekat koji podrazumeva organizovanje fizičkih aktivnosti za decu, koji se sastoji iz dva dela. "Jedan deo je ono što ćemo realizovati s Radosnim detinjstvom, ZIG-om i DIF-om, a to je finansiranje ljudi koji će s decom iz Predškolske ustanove vežbati na zigralištima", kaže Aleksandra Novakov Mikić.

Drugi deo projekta "Kreni" podrazumeva organizovane šetnje do mesta na kojima će se, između ostalog, organizovati merenje kalorija, a sve u cilju promocije veće fizičke aktivnosti.

  • sosa

    20.03.2010 10:26
    falim te Bože
    Nako je, nju snimajte...ona jedina u tom Gradskom veću nešto vredi i ima šta da kaže...samo kad ste već jedared počeli, davite sa tom izgradnjom igrališta veš pola godine i više...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti