GSP popustio pod pritiskom

Pravo na besplatne karte za prevoz u gradskim autobusima trebalo bi da bude vraćeno svim penzionerima starijim od 65 godina.

Pravo na besplatne karte za prevoz u gradskim autobusima trebalo bi da bude vraćeno svim penzionerima starijim od 65 godina.

U Gradskoj kući i Gradskom saobraćajnom potvrđuju da će upravni odbor javnog gradskog prevoznika u ponedeljak usvojiti odluku kojom će penzionerima s penzijama većim od prosečnih 25.000 dinara biti vraćeno pravo na besplatne godišnje karte. Međutim, predstavnici gradskih vlasti i ovog javnog preduzeća za sada ne otkrivaju da li vraćanje ovog prava znači dodatna izdvajanja iz gradske kase ili je Gradsko saobraćajno popustilo u svom zahtevu da besplatne karte budu plaćene budžetskim novcem.

Inače, oko stotinu penzionera danas je ispred Gradske kuće održalo kratak protest, te najavilo ponovni, u slučaju da obećanje koje im je dato ne bude ispunjeno. Podsetimo da je važenje besplatnih karata izdatih prošle godine produženo do kraja ovog meseca. (D.S.)

  • penzionerka

    22.03.2010 07:37
    Penzionerka sam i jesam za besplatrne karte, ali NE ZA SVAKOG penzionera,isto tako sam da svi ucenici dobijaju besplatne karte jer bus-om u skolu idu ucenici ciji roditelji imaju manje mesecne zarade
  • Novosađanin

    21.03.2010 07:43
    Besplatno...
    Tačno treba đacima dati besplatne karte a ne penzionerima koji samo prave gužve!
  • pera lozac

    20.03.2010 13:27
    naravno da ce grad platiti. cifra je 100 miliona dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti