Zvezda film - aukcija ili stečaj

Pola godine nakon poslednje neuspele aukcije "Zvezda filma" ponuda se svodi na bioskop "Reks", bioskop u Futogu i staru opremu iz "Arene", koja nema nikakvu vrednost.

Pola godine nakon poslednje neuspele aukcije "Zvezda filma" ponuda se svodi na bioskop "Reks", bioskop u Futogu i staru opremu iz "Arene", koja nema nikakvu vrednost. U prethodnih šest meseci, iz privatizacije "Zvezda filma" izdvojene su Letnja bašta i bioskop "Jadran", koji danas pripadaju gradu i pokrajini.

Kako za Radio 021 kaže Lazar Sokić iz "Zvezda filma", za sada se ne zna kolika bi bila vrednost nove ponude. "Mi smo u kontaktu sa Agencijom za privatizaciju kako bi videli šta će se desiti sa privatizacijom i radnicima "Zvezda filma". Tek ćemo da vidimo šta će biti rešeno po tom pitanju, ali u svakom slučaju bi trebalo da se zakaže nova aukcija", rekao je on.

Bioskop "Jadran" je nakon isteka licence za rad ponovo konkurisao za sredstva gradskog budžeta za kulturu, ali im odgovor još nije stigao. Kako Sokić kaže za 021, projekat "Ponovo radi bioskop" se još uvek održava jer je zarada od prikazivanja filmskog hita "Avatar" bila dobra. Međutim, radnici "Jadrana" trenutno ne primaju platu, a prikazivanje filmova neće moći da se nastavi bez pomoći grada.

"Ne možemo se pokriti od redovnih filmskih projekcija i ne možemo se izdržavati od same prikazivačke delatnosti. Zbog toga su i zatvoreni bioskopi, ne samo u Novom Sadu, nego i u okolnim mestima i u Srbiji i kinematografija je zbog toga u stvari i propala", ocenio je Sokić.

S obzirom na novo vlasništvo nad "Jadranom", ne zna se koliko će još trajati projekat "Ponovo radi bioskop". Prema ranijim najavama, Pokrajinski sekretarijat za kulturu želi da ga pretvori u bioskop u kom će se prikazivati isključivo umetnički filmovi. Letnji bioskop "Porta" izuzet je iz privatizacije "Zvezda filma", a nakon prenosa vlasništva pripadaće Gradu. Planira se da bioskop bude obnovljen i da se u njemu i dalje prikazuju filmovi, najverovatnije u sklopu Kulturnog centru Novog Sada. Pitanje je i šta će se dogoditi sa bioskopom u tržnom centru "Reks", budući da porodica Tanurdžić zahteva da joj i on bude vraćen sa ostatkom oduzete imovine u Tanurdžićevoj palati.

Bioskop "Arena" neće biti završen 1. aprila, kako je to prvobitno najavljivano, budući da su radovi usporeni zbog lošeg stanja bioskopa i grobnice pronađene ispod Velike sale.

Podsećamo, "Zvezda film" iza sebe ima četiri propale aukcije. Poslednja je trebalo da bude u oktobru, ali je otkazana jer se nije prijavio nijedan zainteresovan kupac. U Novom Sadu trenutno rade jedino "Art bioskop" na Spensu i "Jadran".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.