Putari samo krpe, ništa od rekonstrukcije

Iako novosadski putari popravljaju rupe na drumovima, budžet kojim raspolažu je višestruko manji od potrebnog.  
Iako novosadski putari popravljaju rupe na drumovima, budžet kojim raspolažu je višestruko manji od potrebnog.

Naime, prema rezultatima elaborata javnog komunalnog preuzeća "Put", za kompletnu rekonstrukciju putne mreže u Novom Sadu potrebno je 6 milijardi i 300 miliona dinara, dok je budžetom grada za ove radove predviđeno svega 105 miliona. Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj, Siniše Bubnjevića, postoje načini pomoću kojih gradska uprava može doći do dodatnog novca, ali će i ta suma biti daleko od neophodne.

"Najpre ćemo videti šta se može završiti sa raspoloživim novcem, ali, ima načina kako možemo doći do više novca. Na primer, počeo je priliv sredstava od kazni, jer 30 procenata od kazni koje sa naplate na teritoriji Novog Sada idu lokalnoj samoupravi, a 50 odsto od te sume mora biti uloženo u putnu infrastrukturu", kaže Bubnjević.

Kako za 021 kaže portparolka "Puta", Jelena Stojsavljević, sve je u rukama nadležnih u gradskoj vlasti. Prema rečima Stojsavljevićeve, njeno preduzeće i sa malim sredstvima radi punom parom, ali za ozbiljne radove treba novca.

"Naša asfaltna baza u Rumenci proizvodi dovoljno za sanacije, i naši radnici rade svakodnevno. Međutim, kako bi se postigli pravi rezultati, neophodna su velika ulaganja u temeljne poslove, a tu je sve u rukama gradskih funkcionera", naglasila je Stojsavljevićeva za naš radio.

Podsećanja radi, stručne službe JKP "Put" su po nalogu gradonačelnika Igora Pavličića uradile elaborat o stanju saobraćajnica, koji sadrži predlog neophodnih radova na putnoj infrastrukturi. Konstatovano je da više od pola saobraćajnica zahteva potpunu rekonstrukciju kako bi saobraćaj bio normalizovan, a nakon čega bi moglo da usledi redovno održavanje. Ovaj elaborat je obuhvatio i biciklističke i pešačke staze kao i blokovske saobraćajnice, a ujedno i predlog za sanaciju svih novosadskih mostova.

  • lana

    06.04.2010 19:06
    ...
    TACKU NA PLJACKU!!!!

    nasi novci, za nase puteve!!!!
  • i kod madjara,rumuna!

    06.04.2010 08:28
    Putari ne popravljaju nego samo krpe, pa i do sada su to radili-zadnje decenije, jedino sto odlicno odrade to je POVECAVANJE putarina, da li na rampama ili prilikom registrovanja vozila, samo tako putari, trpajte u svoj djep,kada postoje ovce za sisanje sisajte ih
  • Kuvar

    05.04.2010 15:51
    A kako kod Hrvata nema rupa?
    Vozis nasim putem brate a ono rupe ko da su bombe padale i onda predjes granu i vozis Hrvatskom kad tamo nema rupa na putu. Vidi se gde se krade iz aviona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti