Poslanici poslali molbe da zadrže funkcije

Više od 30 vojvođanskih poslanika uputilo je republičkoj Agenciji za borbu protiv korupcije molbu kojom traže da im se do isteka mandata, 2012. godine, odobri ostanak na duplim položajima.
Više od 30 vojvođanskih poslanika uputio je republičkoj Agenciji za borbu protiv korupcije molbu kojom traže da im se do isteka mandata, 2012. godine, odobri ostanak na duplim položajima.

Poslanici svoje molbe temelje na Odluci Skupštine Vojvodine o rešavanju sukoba interesa kao i na činjenici da ih je Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije zatekao na dvojnim funkcijama, pa bi na polovini mandata novi izbori za poslanike u 17 opština bili neracionalni. Molbu je Agenciji uputilo 15 gradonačelnika, dva predsednika skupštine opštine,  dvoje  zamenika predsednika opština i četvoro direktora bolnica, koji su istovremeno i poslanici u Skupštini Vojvodine, dva člana Pokrajinske izborne komisije (PIK),  sekretar PIK, više članova Upravnih i Nadzornih odbora javnih preduzeća i drugih ustanova.

Gotovo svi su članovi koalicije ''Zajedno za evropsku Vojvodinu'', osim po jednog poslanika iz SPS i LDP. Molbu je  uputio i dr Živorad Smiljanić (SPS), predsednik opštine  Apatin, iako je ranije najavio da će se, za razliku od ostalih duplih  funkcionera, oglušiti i o eventualnu preporuku stranke, te će se odreći poslaničkog mandata. Zanimljivo je  na koje  funkcije je dr Smiljanić zatražio od Agencije da ostane pošto slovi za poslanika sa najviše  funkcija.

Doktor Smiljanić je, između ostalog, pokrajinski poslanik, gradonačelnik Apatina, direktor tamošnjeg Doma zdravlja, upravnik Banje Junaković, član Upravnog odbora Kliničkog centra Vojvodine...

Rok za izjašnjavanje o zadržavanju funkcija istekao je juče, a jedina instanca koja odlučuje o tome je Agencija za borbu protiv korupcije.

  • sosa

    03.04.2010 14:11
    Evo, ja šaljem javnu molbu: NE Dajte im BRE!!!
  • 03.04.2010 10:21
    Odbijeno, sledeći.
  • sale

    02.04.2010 09:05
    bre
    ovde vladaju vanzemaljci.
    kako drugacije objasniti jedno telo a sedi na vise fotelja.
    sve mi se cini da su nas s pravom hteli istrebiti posto mi kao narod nismo nizasta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti