Još nema ni tendera za ambroziju

Iako je ambroziju potrebno uništavati dok klija, u aprilu, i pre cvetanja, u junu, Grad još uvek nije raspisao ni tender za izvođača radova na košenju ambrozije.
Iako je ambroziju potrebno uništavati dok klija, u aprilu, i pre cvetanja, u junu, Grad još uvek nije raspisao ni tender za izvođača radova na košenju ambrozije.

Na ovu korovsku biljku je alergična čak četvrtina građana, a njen štetni uticaj može se sprečiti i smanjiti pravovremenim suzbijanjem rasta i uništavanjem.

Budući da će košenje će po svoj prilici kasniti i ove godine, udruženje „Eco fire“ organizuje prikupljanje potpisa podrške za pravovremeno uklanjanje ove biljke. Kako kaže Ružica Kovačević iz ovog udruženja, odnos nadležnih prema ovom problemu mora da bude ozbiljniji.

''Zbog lošeg iskustva u prethodnih par godina smo pokrenuli ovu akciju, kako bismo apelovali na nadležne da nešto ozbiljnije učine'', istakla je Kovačevićeva. Skupljanje potpisa biće organizovano na Trgu slobode danas i sutra, od 16 do 20 časova.

  • Ogi

    08.04.2010 17:23
    nemam kome da ostavim potpis
    Poštovani danas sam sa 2 prijatelja otišao do grada da se potpišem kako bih pomogao akciju "suzbimo ambroziju". Naravno nisam uspeo da nađem štand, na kome mogu ostaviti svoj potpis. Tako da pored toga što nema ni tendera za ambroziju, nema ni mogućnosti da se skupe potpisi. Verovatno je ovo drugo mnogo teže.
  • šemizet

    08.04.2010 11:05
    Ciklonizacija
    Ma kakav tender' privatno preduzeće "Ciklonizacija" obavlja sve poslove pranja pare za pokrajinsku i Gradsku Vlast. Time puni kasu demokratske stranke i niko ne sme da kaže ni reči. Zašto prošle godine nije bilo monitoringa za ambroziju' Zašto je uopšte taj posao dat Ciklonizaciji, a uzet "Gradskom Zelenilu"? Pa naravno da se kumovi (Pajtić i Pavličić) nafatiraju,a ostale ko šiša? Zašto se ne promeni odluka skupštine grada iz 1992 godine po kojoj "Ciklonizacija" (koja je bila društveno preduzeće u to vreme) obavlja poslove deratizacije i preko objedinjene naplate dobija 3.000.000. dinara mesečno? To je znači problem odavno i Demokrate to obilato koriste za punjenje svojih džepova. Kako je moguće da radnik iz nadzora "Ziga" zadužen za "Ciklonizaciju" Ide na stručno savetovanje u Tursku o trošku "Ciklonizacije"? Kad god zagusti oni lepo postave guzonje u helihopter pa ih vozaju, na redu su Bata Protić, Bašić i Pavličić. Samo da ne duva vetar... Ništa od suzbijanja kriminala i korupcije. Vojvodino reaguj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti