Cene stanova u blagom porastu

Stanovi u Novom Sadu mogu i sada da se nađu po cenama koje su iz Vlade Srbije najavljivali kao jeftine, za stanove koji će se prodavati uz subvencije države.

Stanovi u Novom Sadu mogu i sada da se nađu po cenama koje su iz Vlade Srbije najavljivali kao jeftine, za stanove koji će se prodavati uz subvencije države.

Vlada je odredila da u širem centru cena kvadrata bude maksimalno 1.100 evra, a u ostalim delovima grada 895 evra, bez PDV-a.

Verona Miler iz Agencije "021" rekla nam je da otprilike toliko i koštaju stanovi koji se trenutno najviše prodaju - 900 evra je cena na Adicama, a 1.200 na Detelinari. Prema njenim rečima, ono što će građanima odgovarati su uslovi kupovine.

Cene u blagom porastu

Kako kaže, potražnja za stanovima u Novom Sadu se povećava, ali i cene su u blagom porastu, a u ponudi je malo novoizgrađenih stanova. "Oni koji su počeli da grade, oni završavaju, pa u toj fazi ima još jako malo neprodatih stanova. Nema dovoljno novih stanova u ponudi, po podacima koje sam nedavno gledala broj je prepolovljen u odnosu na prethodnih nekoliko godina", navodi Verona Miler za Radio 021.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da će investitorima na licitaciji ponuditi tri lokacije koje bi se uklapale u predviđene cene. Te parcele nalaze se na Detelinari u ulici Đule Molnara, na Novom naselju u Momčila Tapavice i u Veterniku u ulici Milana Tepića.

  • 08.04.2010 22:32
    Potraznja, kazite koliko stanova je prodato? Cena u porastu a da li je realno pala?
  • deyo

    08.04.2010 22:11
    hmm
    "alo bre ljudi sto stvarate paniku...vidite sta ima ne prodatih stanova.."
    Nebi se slozio, naime nedavno sam prodavao stan na podbari, i prodao sam ga za 5 dana. I narednih mesec dana sam morao iskljucivati telefon od silnih poziva zbog oglasa. Narod nema para ali neko ipak kupuje stanove ko i kako...
  • milenko

    08.04.2010 17:22
    realna cena kvadrata stana je oko 300,400 evra,neprodatih stanova koliko hoces,vest je narucena kao sto je ovde neko rekao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti