Parking poskupljuje od maja

Skuplje parkiranje, vozači u našem gradu mogu očekivati nakon prvomajskih praznika, a ne sredinom ovog meseca, kako je prvobitno najavljeno.

Skuplje parkiranje, vozači u našem gradu mogu očekivati nakon prvomajskih praznika, a ne sredinom ovog meseca, kako je prvobitno najavljeno.

Portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić, kaže za Radio 021 da nije reč o odlaganju poskupljenja, već o proceduri koju treba ispoštovati. "Jedan sastanak upravnog odbora, dopis Gradskom veću, oni nas obaveštavaju o odluci, pa ponovo zaseda upravni odbor i potom obaveštavamo Službeni glasnik koji to treba da objavi. I naravno, treba da prođe osam dana od objavljivanja da bi odluka stupila na snagu", kaže Jeknić.

Može se očekivati da će parkiranje u crvenoj zoni koštati 45 dinara, što je u odnosu na sadašnju cenu za pet dinara više, te da će za toliko poskupeti i parkiranje u plavoj zoni, za koju je trenutna cena 30 dinara.

Jeknić kaže da će poskupeti i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, u skladu s cenovnikom koji je utvrdila Vlada Srbije, a koji će u obzir uzimati masu automobila. "Najniža cena je pet hiljada, za masu do 800 kilograma. Za neku srednju kategoriju, u koju spada 80 odsto automobila, cena će biti, mislim, oko šest hiljada. Uklanjanje džipova je još skuplje, a najviše, oko 20.000, košta uklanjanje mini autoubsa. Mi sada moramo da primenimo odluku Vlade Srbije i s tim ćemo isto krenuti od maja", kaže portparol "Parking servisa2.

Ovo je prvi put da se cene uklanjanja nepropisno parkiranih vozila regulišu odlukom Vlade, kojom je utvrđen jedinstven cenovnik pauk službe za sve gradove u kojima je ova služba organizovana. (D.S.)

  • Nole

    09.04.2010 10:32
    Slažem se sa slončinom. Jeknića za direktora
  • Rodney Trotter

    09.04.2010 07:12
    Pa dobro, parking je poskupeo na parking mestima. Na travnjak, trotoar ili biciklističku stazu još uvek možete parkirati besplatno i bez ikakvih sankcija.
  • ?

    09.04.2010 06:35
    Uklanjati nepropisno parkirana vozila je normalno, jedino se ne zna da li ce ostati samo na ceni uklanjana dzipova ili ce stvarno biti uklonjeni.Moze se dogoditi da prvi uklonjeni dzip bude na udarnim vestima, na prvim stranicama dnevnih novina i da na tome sve ostane.
    KAKVU ZASTITU vozila Parking servis nudi kada naplati parkiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti