Naselje će i dalje čekati policijsku stanicu

Godinu dana od kada je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović zatražio od MUP-a da se otvori policijska stanica na Novom naselju, rešenja tog problema još nema.

Godinu dana od kada je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović zatražio od MUP-a da se otvori policijska stanica na Novom naselju, rešenja tog problema još nema.

U tom pismu ministru Dačiću, zatražen je i odgovor na pitanje kada će se povećati broj uniformisanih policajaca u Novom Sadu.

"Ono što nezvanično imam kao podatak, jer zvanične nismo dobili, je da se spekuliše da u Novom Sadu ima 1,7 policajaca na 1.000 stanovnika, što je zabrinjavajuće malo u odnosu na neki evropski prosek - Velika Britanija ima, na primer, 4 policajca na 1.000 stanovnika, a takođe nezvanični podatak je da Beograd ima 2,8. U Novom Sadu je to, dakle, daleko manje i mi definitivno imamo sve veće i veće probleme i oni se moraju početi rešavati", kaže Jovanović za Radio 021.

Prema njegovim rečima, obrazloženje MUP-a da nema dovoljno novca pada u vodu kada se zna da su u prethodne dve godine otvorene policijske stanice u dva manja mesta u Srbiji, koja zajedno imaju duplo manje stanovnika od područja koje pokriva stanica na Detelinari.

"Da ne idem sada dalje, da ne pričam o tome kako bi trebalo da se uvedu pozornici koji su nekada postojali kod nas, a postoje u mnogim državama i pokazali su se kao najbolji sistem za bezbednost. Za to bi trebalo i daleko više policajaca, ali mi stvarno neke elementarne stvari želimo da izguramo", navodi predsednik gradskog parlamenta.

Jovanović podseća da je Grad kupio vozila i opremu za policiju, vredne više od 20 miliona dinara, kao i da je obezbeđen prostor i da se finansiraju zaposleni koji rade u šalter sali za izdavanje dokumenata.

  • samo toliko!

    09.04.2010 06:54
    Kada je drzava uredjena, tada bi ovaj broj policaja u Novom Sadu bio dovoljan,jer mi nismo policijska drzava gde jedan policajac stiti-nadzire jednog gradjanina.
    U V.Britaniji policajaci na ulicama su BEZ oruzja.Inace nasa policija bi trebala da pogleda kako to njihove kolege u Evropi odrzavaju red,mir, i kako stite gradjane od manjih i vecih kriminalaca.
  • 09.04.2010 05:48
    Populizam...
    Najbolje da g. Jovanović postane Ministar policije a da za predsednika Skupštine grada izaberemo nekog ko će da obavlja posao u domenu i nadležnosti te funkcije. Ovako, gledano iz pozicije običnog gradjanina, sve to deluje tragikomično. Bljutav ukus ostaje...
  • Dr Petrović

    08.04.2010 20:56
    Bravo
    @Emilija Apsolutno je tako.
    A što se tiče razvlačenja oko postavljanja stanice na Novom Naselju, novac nije opravdanje: pobacano je mnogo na koncerte za Nove Godine, stubiće, kugle (koje nemaju ni odobrenje)sakralna osvetljenja mostova i parkova itd. Imamo strašno malo policajaca, a trebaju nam i policajci u kvartovima, kao nekada, koji poznaju stanovnike i koji imaju svoju kućicu i dobar komšiluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti