Danas počinje Kampus fest

Festival kulture "Kampus fest" održava se od 10. do 12. oktobra u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Festival kulture "Kampus fest" održaće se od 10. do 12. oktobra u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Pod sloganom "Okupacija kampusa" studenti univerziteta pripremili su različite programe koji će se odvijati na 11 punktova, kaže za 021 predstavnica Udruženja "Kampus festa", Sanja Kljajić. - Kampus fest održaće se ove godine po prvi put. Cilj je da se studenti vrate u kampus kao bezbedno mesto koje ima mnogo potencijala i koje može da im pruži program i van onih redovnih obaveza na fakultetu - kaže Kljajićeva.

Početak programa biće u prepodnevnim časovima svakog dana  i obuhvatiće predavanja iz književnosti, kreativne i reciklažne radionice, kao i pozorišne i plesne radionice. U poslepodnevnim časovima biće prikazivani razni filmovi i predstave studenata treće i četvrte godine glume Akademije umetnosti iz Novog Sada. Noćni prgram predviđen je za koncerte sa ciljem da se predstave novosadski alternativni bendovi.

Prema rečima organizatora, ideju da se pokrene ovakavo dešavanje u Novom Sadu pokrenula je tragedija koja se desila u diskoteci Kontrast. Na ovaj način mladi će se okupljati na bezbednom mestu koje ujedno predstavlja potencijal za kulturna dešavanja.

Festival organizuje Udruženje studenata iz Novog Sada, uz podršku Univerziteta u Novom Sadu i Studentskog kulturnog centra.

  • Jan Chi

    08.10.2012 14:27
    Benfovi koje niko ne poznaje, a mozda postanu kasnije poznati.
  • 08.10.2012 13:06
    koji bendovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti