Zgrada Banovine vraćena Vojvodini

Zgrada Vlade Vojvodine, poznata kao "Banovina", i zgrada Skupštine Vojvodine od danas su ponovo, nakon 16 godina, uknjižene kao vlasništvo Pokrajine.

Zgrada Vlade Vojvodine, poznata kao "Banovina", i zgrada Skupštine Vojvodine od danas su ponovo, nakon 16 godina, uknjižene kao vlasništvo Pokrajine.

To je potvrdio direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa, Marko Radosavljević.

On je za Dnevnik dodao da su na Pokrajinu uknjižene i zgrada pravosudnih organa i adminstrativne zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina, u kojima su druge pokrajinske službe, inspekcije i pravobranilaštvo.

"Za nas je posebno značajno što se konačno rešilo to pitanje, a naročito zbog toga što ti objekti predstavljaju i simbole vojvođanske autonomije", kazao je Radosavljević.

  • Sremcina

    11.10.2012 12:10
    Onaj ko zeli neku trecu Srbiju ne moze da zeli dobro Vojvodini i njenom narodu!

    DOKAZANO KROZ ISTORIJU I PRAKSU!

  • Mastodont

    11.10.2012 10:10
    Kad ti neko kaže da lupetaš k'o da si zreo za Kovin, a ti ga optužiš za govor mržnje, to pokazuje dve stvari: da nemaš u stvari ništa čime bi potkrepio svoje budalaštine i da ne znaš šta je govor mržnje. Ukratko: dokazuješ isto što i prethodnim tvrdnjama da su bivše YU republike propale, a da se Vojvodini može smešiti sirijski scenario: da nisi baš sam svoj i da bi ti bilo najbolje da negde u tišini brstiš travu, umesto što mučeš preko tastature.
  • DekiNS

    11.10.2012 08:58
    Mastodont
    Само желим добро народу у Војводини, без обзира које су националности, а пре свега желим да коначно почну да размишљају главом и да буду имуни на ове говоре мржње коју ти заговараш! Доста сте делили народ и свађали га, ради личне користи и опстанка на политичкој сцени свих ових година. Време је за неку нову и праведнију - Трећу Србију!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti