Policija i pasivno meri alkohol u krvi

Saobraćajna policija od početka godine iz saobraćaja je isključila više od 800 vozača zbog vožnje u pijanom stanju.
Saobraćajna policija od početka godine iz saobraćaja je isključila više od 800 vozača zbog vožnje u pijanom stanju. Načelnik Saobraćajne policije, Milovan Glođović, kaže da se u poslednje vreme primenjuje totalna kontrola.

"Određen broj ljudi šaljemo na prometnije raskrsnice, i prilikom kontrole koriste Kvantumove alko-test aparate koji imaju mogućnost pasivnog merenja. Naime, dok policajac kaže "Dobro veče, saobraćajna kontrola, pripremite dokumenta" ovaj uređaj indikuje da li je alkohol prisutan u okolini ili ne, čime se znatno štedi vreme“, objašnjava Glođović.

On kaže da se na ovaj način prekontroliše velik broj vozača, a ima i velik efekat prevencije.
  • DOKONI UM

    10.05.2010 20:34
    Da zaista ima svkakvih ... jesi li bio dalje od Čeneja IKADA ???
    Naravno da nisi ali zato tako dobro pametuješ i nalupetavaš za oskara
  • piplfoks

    10.05.2010 11:11
    Nemačka, Francuska, Švedska, Holandija, Amerika, Kina, Burundi... Evo nalupetao sam, ali sam se tako može razgovarati sa sličnima... "EVROPSKE VREDNOSTI ne poznaju princip "ruinske kontrole" već kontrolu iz razloga učinjenog prekršaja"!? Pa stvarno ima svakakvih likova...
  • Lalla

    10.05.2010 10:34
    A policajci
    Posto fosta cesto se mogu viditi policijska kola ispred kafica;ko moze sa sigurnoscu potvrditi da aparat ne reaguje na onog koji kontrolise?!?!!!!
    Ako za jedinicu mere uzmemo koferce?!....
    Vozi Misko!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti