U buticima glatko odbijaju maturante

Vlasnici butika u centru Novog Sada i dalje često odbijaju molbe maturanata da u njihovim izlozima postave svoje panoe, saznaje Radio 021.

Vlasnici butika u centru Novog Sada i dalje često odbijaju molbe maturanata da u njihovim izlozima postave svoje panoe, saznaje Radio 021.

Prema rečima Milete Lakićevića iz "Terranove", razlog za odbijanje su licence stranih firmi koje ne dozvoljavaju ništa u izlogu što ne predstavlja kompaniju. "Ne dozvoljavamo jer se na uklapa u naš sistem izlaganja robe. Mi radimo po licenci firme čije se sedište nalazi u Italiji i svi naši butici moraju da izgledaju isto", objašnjava Lakićević.

S obzirom na to da je najveći broj butika u centru grada, poput "Manga" i "Zare" u vlasništvu kompanije "Delta Sport", brend menadžerka ove firme, Iva Joksimović, kaže za 021 da će omogućiti postavljanje panoa u nekim manjim buticima, dok će u većim ostati zabrana. I ovde se kao problem navode licence multinacionalnih kompanija koji ne haju za novosadsku tradiciju.

"Mi ćemo u prodavnicama u kojima možemo, a to su manji butici, omogućiti izlaganje panoa od Prvog maja. Za "Zaru" i "Mango" treba još proveriti, međutim, to su strane kompanije, a mi smo samo vlasnici licence", kaže Joksimovićeva za Radio 021.

Ako se ovim buticima može oprostiti, jer rade po diktatu stranih kompanija, onda nekim domaćim svakako ne. Iz knjižare "Mamut", čija je centrala u Beogradu, a ne u Madridu, a koja ima veliki izlog u Zmaj Jovinoj ulici, do ovog trenutka nismo dobili komentar na naše pitanje zbog čega ne dozvoljavaju kačenje maturantskih panoa.

  • mali perica

    28.04.2011 05:37
    panoi
    Grad bi trebao do preko finansijske policije dobro proveri rad tih nadri stranih liceciranih firmi,,, Mnogi od njnih još uvek nose okrajke licenci od Šarića, i nekih drugih Šarića, a ovamo se, to bože, kunu u poslovnu politiku. Zatvorite ih na mesec dana, možda shvate gde žive.
  • Betanija

    04.05.2010 13:50
    Ok, prihvatam da je Facebook najefikasnija stvar za rešavanje problema u realnom životu, i...? Prošlo je tri dana pa hajde da vidimo ko je od vas pokrenuo našto na Facebook-u. Može link? Ili to samo maštate šta bi bilo dobro da neko drugi uradi umesto vas? Ili ste možda potpuno zaboravili na ovu temu rešavajući probleme saobraćajne mreže, divljih deponija i stanja u zdravstvu u nekoj novijoj temi?
  • piplfoks

    03.05.2010 21:00
    Buniti se protiv fejsbuka je isto kao buniti se protiv telefona. Naravno da je mnogo efikasnije dići dupe i uraditi nešto lično, ali čim izgovoriš/napišeš nešto poput "socijalnog karcinoma", postaješ samo još jedan upljuvani paranoik koji je povukao sebi liniju dokle će razumeti tehnologiju i koji ne ide ni pedlja dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti