Novi Sad još dugo bez Gradske galerije

Pitanje mesta za Gradsku galeriju neće biti rešeno u skorije vreme, saznaje Radio 021.
Pitanje mesta za Gradsku galeriju neće biti rešeno u skorije vreme, saznaje Radio 021. Prema rečima člana Gradskog veća za kulturu, Andreja Bursaća, pogodan prostor se još uvek traži. Kako kaže za Radio 021, ne mogu biti prihvaćeni raniji predlozi Art klinike i sličnih udruženja, budući da su u pitanju prostori koji već jesu u nečijem vlasništvu ili pod zakupom. Bursać nije mogao da precizira kakve predloge Grad ima.

"Poslovni prostor je taj koji raspolaže prostorima i ja imam spisak prostora koji bi eventualno mogli da zadovolje tu namenu, ali ne želim da prelamamo takvu odluku preko kolena. Dakle, moramo se konsultovati i dogovoriti i doći do nekih rešenja koja bi bila prihvatljiva za sve", rekao je Bursać za 021.

Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine je za Gradsku galeriju predložilo lokaciju u Grčkoškolskoj ulici 1. Grad bi u cilju preuzimanja ovih prostorija morao da pregovara sa preduzećem "Šipad".

Novi Sad je jedini grad u Vojvodini i Srbiji koji nema svoju galeriju.

  • UMETNIK

    10.05.2010 06:50
    Haos na Spensu
    Spens je idealno mesto za Galeriju. Ali mesto na Istočnom holu, gde su do sada bile postavke, pretvara se koliko čujemo u nekakav klub, kafić, restoran ili.... Čak ni ljudi sa Spensa ne znaju o čemu se radi, to zna samo gazda Igić i njegov poslusni "direktor" Kaprocki... Užas šta se radi!
  • Ovdasnji

    09.05.2010 17:58
    Bitno je
    da imaju prostorije za Udruzenje Srba iz Hercegovine (?!?) u Radnickoj. Tzv. Vlada Srpske Krajine takodje ima svoje sediste u Novom Sadu. Uglavnom, Novi Sad je prepun gluposti - a malo valjanih stvari. Pa tako i Galerije, bioskopa...
  • D.

    09.05.2010 17:47
    Novi Sad tone u provincijalizam, ali koga briga za
    Muka mi je od odnosa prema kulturi u Novom Sadu. Jedino što je ostalo od kulture samo su obične populističke priredbe i Novi Sad sve više gubi svoj urbani identitet. Ali, ne daj Bože da se politička i kulturna "elita" i pasivni građani i građanke Novog Sada oko toga zabrinu. Bljak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti