Poskupljuju karte za Štrand

Gradska skupština usvojila je predlog "Zelenila" da se cena jednodnevne karte za štrand poveća sa 42 na 50 dinara.
Gradska skupština usvojila je predlog "Zelenila" da se cena jednodnevne karte za štrand poveća sa 42 na 50 dinara. Sezonska karte koštaće 1.045 umesto 985 dinara, a sa popustom za studente, đake i penzionere iznosiće 850 dinara.

Kako za Radio 021 kaže predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, na dnevnom redu će biti 37 tačaka. "Ono što karakteriše ovu sednicu jeste to da će u pitanju biti ono što nazivamo rutinskom sednicom. Znači neće biti preterano velikih i značajnih tačaka", rekao je Jovanović.

Tri nova spomenika u Novom Sadu

Posebna komisija će odlučivati o podizanju spomenika Vasi Stajiću, Đuri Jakšiću i Mihajlu Pupinu. U predlogu odluke o njihovom podizanju i održavanju, navodi se da će biti formiran odbor u kom će se naći stručnjaci iz oblasti kulture i urbanizma, kao i predstavnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ukoliko se bude sprovodio konkurs za izbor idejnog rešenja, on mora biti objavljen u najmanje dva dnevna lista. "Iskreno se nadam da ćemo imati te spomenike u Novom Sadu, ako ne ove, onda naredne godine", rekao je Jovanović za 021.

Investicije u Domu zdravlja i urbanistički planovi

Dom zdravlja "Novi Sad" ove godine planira investicije u vrednosti od 82 miliona dinara. Među njima su dogradnja objekata u Sremskoj Kamenici i Šangaju, kao i nabavljanje medicinske i elektronske opreme.

Na dnevnom redu novosadske skupštine biće i urbanistički planovi za različite delove grada, između ostalog za deo između Ulice Branka Bajića i Novosadskog sajma. Tamo se planira izgradnja dve saobraćajnice, tri stambena bloka i poslovnog objekta. Prema ocenama urbanista, ova lokacija je trenutno nedovoljno iskorišćena.

Kako za Radio 021 kaže Vanja Vukadinović iz Javnog preduzeća "Urbanizam", ne zna se kada se može očekivati sprovođenje ovog plana. "Plan detaljne regulacije ne propisuje kada treba da počne implementacija plana, ali s obzirom na atraktivnost lokacije i težnju da on ponudi jedan novi identitet gradu, nadamo se da će to uskoro biti sprovedeno u delo", rekla je ona. Najveći deo ove parcele koristi "Centar Slavija Holding", a oni su i investitori ovog regulacionog plana.

Dve ostavke zbog sukoba interesa

Takođe, na dnevni red su stigle samo dve ostavke zatražene zbog sukoba interesa. Podneli su ih članovi Gradske izborne komisije, Miodrag Parlać i vršilac dužnosti direktora "Stana", Milenko Peričin. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine predložila je da direktora "Stana" u komisiji zameni pravnik Branislav Antić. Antić je do sada radio u Opštinskom sudu i kompaniji "Dunav osiguranje", a trenutno vodi advokatsku kancelariju.

Iz skupštinske procedure je povučen predlog odluke o držanju domaćih životinja, kako bi se ona dodatno uskladila sa zakonima.

  • nebitno

    01.05.2010 18:43
    e pa dokle više stvarno,preteraše bre,što ljudi kažu počeće i vazduh da naplaćuju,Bogami odosmo na oficirac il' bećarac ko ih šmirgla ;-)
  • Lalla

    29.04.2010 19:13
    nije upoznat
    Gradonacelnik verovatno nije upoznat,da gradjani Novog Sada,radnici "centroslavije","Zvezde","Jugoalata" i drugih Novosadskih firmi su ostali bez posla; a ne da imaju dva i vise radnih mesta,koje ne ispustaju,samim tim i dva i vise primanja;
    Pa tako dize li dize cene u Gradu!!!
    V
    Sit gladnom neveruje!!!
    Vozi misko!!!
  • MarkoNS

    29.04.2010 17:54
    Super... Strand me, nece videti.... Alternativa makar ima, cak i lepsih, a za 100 dinara za dve osobe se vec isplati i pokrenuti auto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti