Pešaci i dalje najugroženiji

Novosadska saobraćajna policija u ovoj godini napisala je oko 130 kazni za prekršaje koje su napravili pešaci.
Novosadska saobraćajna policija u ovoj godini napisala je oko 130 kazni za prekršaje koje su napravili pešaci.

Porparolka Policijske uprave grada, Mileva Tomić, ipak tvrdi za 021 da su pešaci i dalje najugroženiji u saobraćaju.

"Ovu činjenicu ilustruje podatak da je njih 56 povređeno u saobraćajnim nezgodama u prva tri meseca ove godine, a da je jedan pešak poginuo. Kada su u pitanju prekršaji, 60 pešaka je kažnjeno za prelazak na crveno, 55 građana je kažnjeno za prelazak kolovoza van pešačkog prelaza, njih troje je išlo kolovozom iako na toj lokaciji postoji trotoar, a 9 osoba je kažnjeno jer su na pešačkom prelazu koristili mobilni", navodi Tomićeva.

U policiji apeluju na pešake da poštuju saobraćajne propise zbog sopstvene bezbednosti ali i zbog visokih kazni.

Kazna za prelazak na crveno, upotrebu mobilnog telefona na pešačkom ili prelazak van pešačkog prelaza iznosi 5 hiljada dinara.

  • tandara-mandara

    04.05.2010 10:09
    A kada bi pešaci za promenu pogledali levo i desno pre prelaska preko pešačkog prelaza, a ne hvatali zalet još nekoliko metara pre, da se bace na pešački, jer imaju prvenstvo (što je slabe vajde, kada ih ne vidimo od reklama, kontejnera, žbunja itd.), bilo bi još manje povređenih pešaka. A da ne spominjem korzo po pešačkom prelazu, kada se neki drugi vuku nogu pred nogu i sve im je bitnije nego da pređu ulicu. Da li tu ima propisa koji treba da se ispoštuju?
  • ako bi....

    03.05.2010 18:20
    Ako bi policija revnosnje radila svoj posao, tada bi kudi-kamo vise videli da vozaci ne postuju saobracajne propise-i dalje su pesaci kegle za veci broj vozaca potom vozaci uredno telefoniraju dok voze ucestalo koriste sirenu za upozorenje ili javljanje poznaniku vozacu ne vezuju se pojasevima itd pesaci-pretcavaju bulevare,kao sto je u predhodnom komentaru receno,biciklisti preko pesackog prelaza voze biciklove... i jos drugih nepostovanja saobracajnih propisa
    Zato policijo radi svoj posao, a ne da odoka sacnete koga ce te zaustaviti i kazniti a koga necete, jer se vrsi selekcij, za svaku sitnicu se zaustavljaju vozaci sa stranim registarskim tablicama, i ako se ti vozaci pridrzavaju svih propisa jer im je to vec preslo i DNK
  • Lalla

    03.05.2010 08:28
    Potparolka bas i nezna
    Kao penzionisani profesionalac,ogovorno tvrdim da potparolka Tomic ned vlada bas svojim poslom!
    Konkretno,kada bi prosetala peske bulevarom Narodnog fronta,iako s postavljeni pesacki prelazi na stotinjak metara,pesaci ko namerno prelaze ivan pesackog prelaza.
    Ispred Limanske pijace je posebna prica,i jos desetak kriicnih tacaka!!!
    Nazalost HAJDUCI,jer milicija je vise to nego milicija,stoje u zasedi i u sacekusi hvataju vozace na kljucnim takama poznatim Novosadjanima!
    Ima i dobar razlog;od pesaka nema nista od "dogovora",kazu da nemaju dokumenta i mogu kazati licne podatke kakve hoce,i to je to!!!
    Zato potparolko prvo:
    Pogledaj dom svoj Andjele!!!...
    Vozi Misko!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti