Skuplje kupanje u Dunavu

Ulaz na Štrand danas se naplaćuje 42 dinara, iako je na sednici Skupštine grada u petak povećana cena ulaznica na 50 dinara.  
Ulaz na Štrand danas se naplaćuje 42 dinara, iako je na sednici Skupštine grada u petak povećana cena ulaznica na 50 dinara. I pored uloženih primedbi opozicije, odluka o poskupljenju je usvojena većinom glasova.

Vršilac dužnosti direktora "Gradskog zelenila", Nataša Rašeta, obrazložila je poskupljenje ulaznica za Štrand raznovrsnim sadržajima koje ovo kupalište nudi građanima. Prema njenim ocenama, povećanje cene neće uticati na broj posetilaca, a kao primer je navela interesovanje za kabine uprkos poskupljenju.

"Zaista je ponuda velika i zaista mislim da cena u ovom trenutku nije nerealna i da se može isplatiti. Računam na razumevanje naših sugrađana, kao i na to da će oni verni "štrandaroši" i dalje dolaziti na Štrand", rekla je Rašeta.

Moguć besplatan ulaz?

Odbornik Narodne partije, Nenad Simeunović, ocenio je da je besmisleno što rukovodstvo u ponudu Štranda ubraja i sunce i hlad, pitajući se da li će uskoro biti naplaćivan i vazduh. Prema njegovim rečima, pravo pitanje za čelnike "Zelenila" jeste omogućavanje besplatnog ulaza na ovu plažu. Kako Simeunović kaže, ovakav model bi bio moguć uz odgovarajući menadžment i savetovanje.

"Bilo bi malo pretenciozno da kažem da je to lako, mada mogu reći da nije teško. Samo mogu da kažem da su realne pretpostavke da se to uradi", ocenio je on. Simeunović, međutim, nije naveo zašto ulaz na Štrand nije bio besplatan dok je predsednica njegove stranke, Maja Gojković, bila gradonačelnica.

Takođe, poskupljenje ulaznice od 25 odsto suprotno je republičkom memorandumu po kom se cene komunalnih usluga ne mogu povećavati za više od 6 procenata. Nataša Rašeta je na ovo imala kratak komentar. "Nismo jedini", odgovorila je na pitanje zbog čega je cena povećana uprkos zakonu.

S druge strane, član Gradskog veća za finansije, Živko Makarić, imao je drugačije objašnjenje. "Taj memorandum se odnosi na ukupan nivo komunalnih usluga. Znači, vi možete da podignete nivo određene komunalne usluge za dvadeset odsto, a da druga usluga ostane ista, pa da ukupan nivo ne pređe šest procenata", rekao je on.

Kritike zbog propalih tendera

Odbornici Srpske radikalne stranke su glasali protiv svih izveštaja i programa Gradskog saobraćajnog preduzeća, "Parking servisa" i "Puta". Oni su članu Gradskog veća za saobraćaj, Siniši Bubnjeviću, uputili kritike zbog brojnih propalih tendera za nabavku elektronskih uređaja i autobusa novosadskog javnog prevoznika. Takođe, požalili su se i na izbor proizvođača autobusa.

Bubnjević je istakao da su tenderi propadali i za vreme radikalske vlasti, najavivši novi tender za nabavku vozila. On je ujedno objasnio zbog čega nije prihvaćena ponuda "Ikarbusa". "Problem je u tome što "Ikarbus" nije mogao ni tada, a ne može ni sada, da napravi te autobuse, bar ne kvalitetne. Da napomenem, od tih osamdeset autobusa koji su nabavljeni pre dve godine - tri se do sada samozapalilo", kaže Bubnjević.

Na skupštini su usvojeni i urbanistički planovi za delove u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Klisi i lokaciju između Ulice Branka Bajića i Novosadskog sajma. Takođe, proceduru su prošli i programi gradskih zdravstvenih ustanova, u kojima se planiraju investicije u ukupnom iznosu od 113,3 miliona dinara.

Usvojeni su i predlozi za postavljanje spomenika Lazi Kostiću, Vasi Stajiću i Mihajlu Pupinu. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.