Najviše budžetskih para za Exit

Na konkursu za sredstva iz gradskog budžeta za kulturu najviše novca su dobili "Exit", Muzička omladina Novog Sada i "Cinema city", saznaje Radio 021.  
Na konkursu za novac iz gradskog budžeta za kulturu najviše novca su dobili "Exit", Muzička omladina Novog Sada i "Cinema city", saznaje Radio 021. Oni su međusobno podelili skoro polovinu raspoloživih sredstava - "Exit" je dobio 20 miliona dinara, Muzička omladina 17,2 miliona, a "Cinema city" 10 miliona.

Muzička omladina će u toku ove godine organizovati božićno-novogodišnje koncerte, Novosadsko muzičko leto i Novosadske muzičke svečanosti (NOMUS).

Zmajeve dečje igre i Centar za kulturnu animaciju su dobili po pet miliona. Iza njih je centar "Živeti uspravno", koji je dobio 3,5 miliona, dok će dva i po miliona dobiti Kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković". Više od miliona dobili su Udruženje likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine, Multimedijalni centar "Led art" za godišnji program "Art klinike", Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, Novosadski otvoreni univerzitet i kulturno umetnička društva "Petefi Šandor", "Jožef Šafarik" i "Sonja Marinković".

Exit kao floskula

Iako su mnoge kulturne organizacije i ustanove prošle godine protestovale zbog velike sume koju su dobili "Exit" i "Cinema city", ta praksa se nastavila i ove godine. Na naše pitanje zbog čega jedan profitabilni festival koristi toliko budžetskih sredstava, član Gradskog veća za kulturu, Andrej Bursać, odgovorio je tvrdnjom da "Exit" nije profitabilno preduzeće, već udruženje građana.

"Stalno se ta floskula provlači kroz medije. To nije tačno, znači "Exit" se u Gradskoj upravi za kulturu pojavljuje kao udruženje građana, a ne kao profitabilno preduzeće. Na osnovu toga i dobija sredstva iz budžeta grada", rekao je Bursać za Radio 021.

Na konkurs su se prijavile 194 organizacije sa 590 projekata. Od toga, sredstva su opredeljena za 104 organizacije i ukupno 245 projekata.

  • Bosko

    05.07.2010 18:59
    Gade mi se
    Superhik varijanta. Pomozi bogatima da postanu jos bogatiji. Jedino je pitanje kome moraju da plate (i koliko) da bi nesmetano mogli da ubiraju pare
  • Dada

    19.06.2010 22:46
    da
    Stvar je u organizovanom kriminalu..dobro je neko primetio!
    Stvar komplikuje sto dosta firmi ciji su vlasnici ljudi u vrhu Exita i nema Exit u svome imenu.. (GIGS TIX DOO, SALIDA CONSULTING DOO, GRADILISTE DOO, CREATIVE CREATURES COLLECTIVE DOO, VIV-EXCLUZIV DOO OGRANAK D.R. TOURS itd)
    To niko normalan ne moze sve pohvatati, a oni koji bi trebali time da se bave ne diraju ga ko da je od suvog zlata..
  • Ivana

    09.05.2010 21:47
    joj lopovi
    A galerija? A bioskop? Bolje im prebacite pare na privatne racune, nemojte nas praviti ludim. Tako nam i treba kad "biramo" Pavlicica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti