Trudnica upala u otvoren šaht

Novosađanka u osmom mesecu trudnoće upala je u otvoren šaht na Bulevaru Kralja Petra Prvog.

Novosađanka u osmom mesecu trudnoće upala je u otvoren šaht na Bulevaru Kralja Petra Prvog. Ona je u poslednjem momentu uspela da se zadrži rukama o asfalt, međutim, zadobila je oderotine po nogama i stomaku, a pretrpela je i veliki strah za bebu.

Šaht u koji je žena upala je odozgo imao metalnu rešetku koja nije bila dobro pričvršćena, zbog čega se poklopac izmakao u stranu. Suprug povređene najavio je tužbu protiv "Vodovoda".

U tom preduzeću tvrde da nisu odgovorni za šaht u koji je žena upala. Portparol "Vodovoda", Davor Santrač, rekao je za Radio 021 da je samo četvrtina šahtova u gradu u nadležnosti ovog preduzeća, dok se u drugim, poput ovog, nalaze električne instalacije.

Katancem protiv krađe

Krađa poklopaca za šahtove predstavlja veliki problem i, prema podacima "Vodovoda", šteta ovog preduzeća od tih krađa se meri u milionima. Santrač kaže da se uglavnom kradu stari poklopci, jer novi imaju katanac.

"Mi se protiv krađe borimo tako što stavljamo nove poklopce sa katancem, koji ne mogu da se skinu. Međutim, na teritoriji grada ima mnogo šahtova, i problem se može rešiti samo nekom širom društvenom akcijom. Naime, ne može taj poklopac da završi na mnogo različitih mesta. Nije teško pretpostaviti da se to najverovatnije prodaje u staro gvožđe", kaže Santrač.

Prema njegovim rečima, građani mogu da prijave ukoliko primete da je neki šaht oštećen ili da nema poklopac i to na broj 0800 / 333 021. On kaže da, čak i ukoliko šaht ne pripada ovom preduzeću, šteta može da se popravi, a najbolje bi bilo da građani sve prijave komunalnoj inspekciji.

  • robin hud

    10.05.2010 06:52
    zavarite sahtove
    sta cekate da se na otpadima sekundarnih sirovina pojavi PLANINA izlomljenih resetki i sahtova a svi znamo ko sa starim gvozdjem trguje. dokle cete kukati i PRATI KRADENE NOVCE izgovorom o ukradenih sahtovima. znaci resenje postoji AGREGATE I APARATE U RUKE I VARITE.
  • 08.05.2010 10:22
    Glasajte opet za neke od prevaranata iz pozicije ili opozicije.
  • re: Dr Petrovic

    07.05.2010 21:13
    Potpuno istina!
    I sto je najgore svi mi dajemo stalno sve vise i vise novca za raznorazne "gradske potrebe". Beogradjani (a da i ne spominjemo one sto zive jos "juznije") se sprdaju sa Novosadjanima koji placaju sta god se od njih trazi a ne vide ni 30-40 posto koristi od para koje uloze. Dokle? Treba li nam jos mrtvih Boze sacuvaj?Jos nije reseno,na primer, ni onih nekoliko slucajeva sa EXIT-a proteklih godina a niko od nas ne zna sta moze da ocekuje na ulici u po bela dana...nije to vise nas Novi Sad.Sada je to njihova poljana za kradju novaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti