Bez veće štete od oluje

Jučerašnje nevreme prekinulo je programe kablovskih distributera i na momente usporilo saobraćaj, ali značajnije štete nije bilo.
U "Gradskom zelenilu" kažu da jučerašnje nevreme nije nanelo skoro nikakvu štetu površinama koje održava ovo preduzeće.

U "Vodovodu" ističu da je bilo dosta vode i da je kanalizacija bila preplavljena, ali samo na kratko. Najviše problema je bilo u Temerinskoj ulici, ali prema tvrdnjama iz "Vodovoda" sve se raščistilo za dvadesetak minuta.

Jučerašnja oluja prekinula je programe oba kablovska distributera u pojedinim delovima grada.

Prema rečima direktora za opšte poslove KDS-a, Zorana Đorđevića, signala nije bilo u delovima Novog naselja, Satelita, kao i u ulicama Jovana Dučića i Stevana Hristića. "Dežurne ekipe KDS-a su odmah izašle na teren i otklonile deo kvarova, a drugi deo je otklonjen jutros", navodi Đorđević.

Portparolka kablovskog distributera SBB, Sanja Poljanski, kaže da je nevreme uzrokovalo gubitak njihovog signala u delu Novog naselja, Grbavice, kao i Petrovaradina. "Usled atmosferskih pražnjenja došlo je do prenapona u mreži zbog čega je stradala određena oprema. Naše dežurne službe su tokom noći sanirale sve kvarove", kaže Poljanski.

U obe kablovske kompanije kažu da su prekidi neizbežna pojava kada dođe do jačeg električnog pražnjenja.

  • Dejan

    07.05.2010 18:05
    Pricam ti pricu
    Nije normalno da kada dodje do elektricnog praznjenja dodje do otkaza opreme. Pravilno uzemljena i zasticena oprema od prenapona je bezbedna. Problem je sto je SBB-ova i KDS-ova mreza u katastrofalnom stanju, napravljena tehnologijom "strikova" sa krova na krov umesto da su postavljeni kablovi u kablovsku kanalizaciju.

    Da li ce nadoknaditi stetu svojim sugradjanima koji su ostali bez televizora zbog strujnog udara koji je dosao iz prikljucka kablovske televizije?

    Naravno da nece. Da moraju stetu da nadoknade mreza bi odavno bila ispravna i u skladu sa propisima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti