Grad smanjuje visinu taksi

Komunalne takse za reklamne oznake i za muzičke uređaje u ugostiteljskim objektima biće umanjene na junskom zasedanju Skupštine grada, na kojem će se raspravljati i o rebalansu gradskog budžeta.

Komunalne takse za reklamne oznake i za muzičke uređaje u ugostiteljskim objektima biće umanjene na junskom zasedanju Skupštine grada, na kojem će se raspravljati i o rebalansu gradskog budžeta.

Član Gradskog veća zadužen za finansije, Živko Makarić, kaže da se još ne zna za koliko će takse biti umanjene. On za "Nacionalni građanski" objašnjava da predlog ugostitelja da se taksa uvećava u skladu s projektovanom inflacijom nije prihvatljiv za Grad, jer su takse godinama bile niske.

Takse za reklame od ove godine veće su za 10 do 12 puta, a prvi put uvedena je i odluka o plaćanju mesečne takse od 5.000 dinara za držanje muzičkih uređaja u ugostiteljskim objektima.

Nezadovoljni navedenim povećanjem, ugostitelji traže umanjenje takse za reklame, kao i ukidanje odluke o plaćanju takse za muzičke uređaje.

  • 021IS

    12.05.2010 22:26
    Replika za Ok_ns
    Ne komentarisi nesto o cemu nemas blage veze. I objasni nam kako to da nisi primetio 20 puta veci baner SPS-a dok si pogledom trazio Carnex (O nedodirljivim "uspešnim" privatnicima na bulevaru Oslobođenja, nekom drugom prilikom).
  • Pronalazač

    09.05.2010 11:12
    Patenti
    Ovo je spisak patenata koji svaki normalan poreznik treba da poznaje i primenjuje, jer oni govore o posećenosti lokala, a grad treba da ih izglasa: Kotlićomer, za količinu utrošene vode u toaletu, Ulazometar, koji broji broj ulataka, Kiseonikometar, koji broji količinu utrošenog kiseonika u lokalu, Stolicosed, koji broji broj sedanja na stolice i WC Čašoperometar, koji broji komade opranih čaša, Pepeljarometar, sa istom funkcijom, Bibero i So-tresmetar, broji broj soljenja i biberisanja, Polivometar, broji komada polivanja po stoljnjaku, C,D,E,F,G,A,H dur i mol metar, broji broj otsviranih tonova...
  • ok_ns

    09.05.2010 10:34
    Carnex
    Znaci carnex ostaje... strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti