Zbog stečaja više nezaposlenih

Novosadski "Agrokoop", "Semenara" i "Alma Mons", nalaze se na najnovijem spisku od 207 preduzeća spremnih za automatski stečaj, koji je Narodna banka dostavila privrednim sudovima u Vojvodini.

Novosadski "Agrokoop", "Semenara" i "Alma Mons", nalaze se na najnovijem spisku od 207 preduzeća spremnih za automatski stečaj, koji je Narodna banka dostavila privrednim sudovima u Vojvodini.

Kako kažu u novosadskom Privrednom sudu, to se može izbeći samo ako poverioci ovih preduzeća, s blokadom računa dužom od tri godine, u roku od dva meseca reše probleme.

Pred sudom u Novom Sadu je krajem marta, u prvoj turi, već otvoreno 1.339 postupaka za preduzeća s područja Južnobačkog okruga. Među njima su petrovaradinski "Navip-Fruškogorac" i futoški "Milan Vidak", a ni za jedno preduzeće do sada nije uplaćen predujam kako bi se izbegao stečaj.

U novosadskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje krajem ovog meseca očekuju oko 500 novoprijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba, piše "Blic". Najveći broj radnika kojima zbog stečaja preti ostanak bez posla ima u "Merkuru" iz Bačke Palanke, potom u siriškom "Kamendinu", "Dunavu" iz Čelareva, te "Navip-Fruškogorcu" iz Petrovaradina.

U sindikatima procenjuju da će zbog sprovođenja automatskog stečaja bez posla ostati više od 10.000 radnika.

  • fruska gora

    09.05.2010 10:30
    xxx
    video spisak. ta alma mons je sportski klub
  • fruska gora

    08.05.2010 20:54
    alma mons
    razvojna agencija u stecaju?
  • pripravnik

    08.05.2010 15:04
    Moglo je i gore
    Koliko bi tek bilo nezaposlenih da pokrajinska vlada ne otvara godisnje 15-20.000 (najnoviji podaci) radnih mesta, preko raznih fondova. Samo napred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.