Centralna kuhinja "Radosnog detinjstva" u oktobru

Radovi na zgradi centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće završeni u oktobru, a u njoj će se pripremati obroci za čak 67 vrtića u gradu i okolnim naseljima.
Radovi na zgradi centralne kuhinje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće završeni u oktobru, a u njoj će se pripremati obroci za čak 67 vrtića u gradu i okolnim naseljima.

Narednih dana na račun predškolske ustanove trebalo bi da bude uplaćeno 34 miliona dinara, kako bi se radovi nastavili nakon dve godine zastoja.

Inače, izgradnja centralne kuhinje započeta je krajem novembra 2011. godine i od tada su odrađeni samo grubi građevinski radovi, pa su preostali završni radovi i uvođenje instalacija, kao i postavljanje opreme u zgradu.

- Očekujemo da će svi ispoštovati zadate rokove, te da ćemo uskoro imati modernu kuhinju u kojoj će naša ustanova spremati hranu za klince iz skoro 70 vrtića – rekla je za Blic portparolka PU "Radosno detinjstvo" Ruža Pajantić.

Ona dodaje da će kuhinja biti od neprocenjivog značaja za predškolsku ustanovu, posebno kada se uzme u obzir da se trenutno u dve kuhinje priprema 10.000 obroka, zbog čega kuvari moraju da rade ponekad i u dve smene.

Za podizanje centralne kuhinje do završetka radova biće utrošeno 520 miliona dinara. Od te sume 471 milion dinara je bio namenjen za građevinske radove. Fond za kapitalna ulaganja i Ministarstvo građevine učestvuju u projektu sa po 10 odsto finansijskih sredstava, dok je ostali deo od 80 odsto finansiran od strane Fonda za razvoj Srbije. Grad Novi Sad je dao lokaciju i platio komunalno opremanje zgrade.

Inače, kako je otkrio Radio 021, tender za centralnu kunjinu pratile su brojne kontroverze. Na prvom tenderu, dok je planirana cifra izdvojena za kompletan projekat bila 10 miliona evra, prihvaćena je ponuda građevinske firme "Dijagonala" koja je iznosila 370 miliona dinara, iako je na stolu bila ponuda kompanije "Monera", čija bi izrada koštala više nego duplo manje. Međutim, pokrajinska budžetska inspekcija u slučaju ove javne nabavke nije utvrdila ništa sporno.

Tu ponudu su kao najbolju prihvatili direktor "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić i firma "Eurogardi", koja je dobila posao projektovanja objekta, iako je tu odluku kritikovala nezavisna italijanska konsultantska kompanija.

  • NEMEZIS

    04.08.2013 12:54
    @Svetlana
    Ceco, opusti se. Lozim te od prvog komentara. :D
  • Svetlana

    04.08.2013 12:02
    NEMEZIS
    "Nadam se da ti nesto poput 'Ceca' prija kada ti se obracaju".
    Apsolutno, ali u privatnom okruženju, ne u profesionalnom. Stoga, nemojmo mešati dve sfere života, postupanja, komuniciranja, oblačenja i svega ostalog, odnosno nemojmo koristiti tvoju omiljenu frazu - mlatiti praznu slamu - na mestu koje joj nije pogodno.
    Želim ti svu sreću u radu na sebi, jer sudeći po emocionalnim iskazima koje pružaš, izgleda da ćeš imati puno posla.
  • JoJo

    03.08.2013 19:17
    @Jo
    Razumem tvoju ogorcenost i frustraciju. Veruj mi, tek ces imati razloga za to. Kako je moja neostvarena zelja da zaigram za Lejkerse, tako je tvoja da imas normalan posao u javnom sektoru. Ipak, mislim da su moje sanse da dam kos u dresu Lejkersa daleko vece nego da se ti zaposlis u nekom javnom preduzecu. Slagaces naravno ako kazes da tu vec radis. A da, slabo igram kosarku, pa ti vidi kolike su onda tvoje sanse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti