Turijska kobasica najduža na svetu

U Turiji se ovog vikenda održava jubilarna 25. "Kobasicijada", na kojoj je ponovo oboren svetski rekord u pravljenju najduže kobasice.Najduža kobasica na svetu ove godine dostigla je dužinu od 2.025 metara, za metar duže nego prošle godine.


Prema rečima organizatora, interesovanje posetilaca za "Kobasicijadu" iz godine u godinu raste i ove godine se očekuje da će "praznik kobasice" u Turiji privući ukupno oko 50 hiljada posetilaca iz raznih delova zemlje i inostanstva. 

Najduža kobasica prodavana je po ceni od 400 dinara za metar i malo ko od posetilaca je odoleo izazovu da kupi ili barem proba parče najduže kobasice na svetu. 

Sirovu kobasicu, dugu preko dva kilometra i tešku oko 2,5 tone, do centralne gradske bine dovukao je veliki traktor. 

Prema rečima predsednika organizacionog odbora "Kobasicijade" Miroslava Čike Medurića, rekordna kobasica napravljena je od 35 tovljenih svinja, a utrošeno je i oko 50 kilograma soli. 

Po odluci žirija, najbolje kobasice na tradicionalan način ove godine su napravili Rada Đisalov, Stevan Plačkov i Slavko Đisalov.

Posetioci "Kobasicijade" mogli su da se počaste i svinjskim paprikašem i specijalitetima sa roštilja, da kupe sveže, sušene i pečene kobasice, kao i druge prerađevine od mesa. 

Jubilarnu "Kobasicijadu" otvorili su ministar poljoprivrede Saša Dragin i specijalni gost, glumac Zoran Cvijanović
  • Uncut

    01.03.2009 05:46
    kobaya
    Bili smo, organizacija i sama manifestacija za cistu desetku (10). Drago mi je, da je duh Vojvodine ponovo prisutan medju nama, puno lepog im zelimo za sve naredne godine !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti