Ipak počela seča drveća na Limanu

"Gradsko zelenilo" započelo je danas seču 55 stabala u Fruškogorskoj ulici, iako su građani apelovali da to ne čine, pošto ih drvored, zasađen pre tri decenije, štiti od prašine i buke.
"Gradsko zelenilo" započelo je danas seču 55 stabala u Fruškogorskoj ulici, iako su građani apelovali da to ne čine, pošto ih drvored, zasađen pre tri decenije, štiti od prašine i buke.

"Gradsko zelenilo" je saopštilo da, prema mišljenju stručnjaka, ta stabla sibirskog bresta "ugrožavaju bezbednost građana i objekata" jer je korenje podiglo i izlomilo kolovoz i okolinu. Da bi se zadržao drvored u Fruškogorskoj ulici, moralo bi se ukloniti bočno korenje što bi ugrozilo stabilnost stabala. Ali, ako bi stabla i opstala, uskoro bi ponovo bila potrebna popravka ulice.

Građani su se pre nekoliko dana pobunili protiv seče stabala jer smatraju da oni "snose posledice toga što su nestručni ljudi iz Gradskog zelenila svojevremeno posadili drvo koje ne odgovara gradskim uslovima".

Predložili su gradskim vlastima da, umesto seče, podignu nivo parkinga, biciklističkih i pešačkih staza, ali gradska vlast tvrdi da je to skupo.

  • Aleksandar

    12.10.2013 14:17
    Šta je tu novo?
    Podsetio bih drage sugrađane da su radikali i kad su prošli put došli na vlast, istu seču izvršili i u ulici Novosadskog sajma. Stara stabla zamenili novim, samo tada je medijski bunt bio daleko manji.
    P.S. Pozdrav za moga druga Hermanna, kojije ipak otišao... Nema veze vidimo se Štrandu, ako i tamo ne poseku drveće pa ga odnese Dunav (pa da, tamo su stabla starija od 30 godina, a i deblja, ai lepše gore, a zima dolazi...)
  • Sivi Vrabac

    12.10.2013 12:18
    Gledao sam u kuglu i video buducnost. Drvo ce se iseci, podeliti i naloziti. Nov drvored ce se kupiti u rasadniku koji drzi, tu je slika malo mutna, kum ili firma u vlasnistvu supruge nekog vaznog clana.
  • NSadista

    12.10.2013 11:55
    Ubedljivo najverodostojniji komentar o našem, nekada lepom gradu je prvi komentar Anonimusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti