Nema projekta za park na Novom naselju

U Novom Sadu ima samo pet odsto zelenih površina, dok bi prema evropskim standardima trebalo da ih bude četiri puta više.

U Novom Sadu ima samo pet odsto zelenih površina, dok bi prema evropskim standardima trebalo da ih bude četiri puta više.

Parkovi se tu ne ubrajaju i njih u našem gradu ima dovoljno, ocenila je Nataša Rašeta, vršilac dužnosti direktora Gradskog zelenila. Ona je dodala da će rekonstrukcijom Kameničkog parka i sremska strana dobiti mnogo. "Pokušaćemo da sa te sremske strane imamo jedan najveći i najlepši park, tako da se nadamo da ćemo zajedničkim snagama svi u tome i uspeti" očekuje ona.

Rašeta kaže da je Futoški park  zanemaren verovatno zbog nedostatka novca, ali se radi na tome da se on preuredi pošto ima velikih kapaciteta. Na naše pitanje da li će se na Novom naselju, kao najvećem delu grada, napraviti park, v.d. direktorka Zelenila odgovorila je da za sada tamo nije predviđen takav projekat.

Gradsko zelenilo obeležilo je danas Evropski dan parkova akcijom u Dunavskom parku, u kojoj su učestvovala deca iz vrtića "Čarolija".

Deca iz vrtića od naredne školske godine redovni posetioci parkova

Direktor ''Radosnog detinjstva'' Borislav Samardžić kaže da će obilazak parkova od naredne školske godine biti redovni deo programa. "Mi smo već u pripremi programa za školsku 2010/11 predvideli široku aktivnost, odlaska dece u Muzej grada, obilazak parkova i edukaciju uz pomoć Pokreta gorana i Zelenila. To je nova mogućnost koja doprinosi kvalitetu rada sa decom u predškolskoj ustanovi" objasnio je Samardžić.

Pozovite Zeleni telefon

Svoj doprinos obeležavanju Evropskog dana parkova dala je i organizacija Pokret gorana akcijom "Pozovi, saznaj i deluj" aludirajući na pozivanje Zelenog telefona. Putem ovog telefona svakog radnog dana od 8 do 16 časova građani mogu prijaviti problem u vezi sa novosadskim parkovima, a broj je  0700 123456. Slađana Ratković iz ove organizacije kaže da posle prijave oni dalje rešavaju problem. "Mi izlazimo na teren da vidimo da li zaista postoje te deponije, na primer, fotografišemo i onda dalje kontaktiramo nadležne institucije, koje nekada odreaguju, a nekada ne. Sve zavisi od toga kakav je problem" dodaje Ratkovićeva.

Na Dan parkova aktivisti Gorana delili su posetiocima Dunavskog parka i letke sa informacijama o tome kako da sačuvaju zelenilo oko nas, dok su za decu iz vrtića pripremili mali test znanja o ovom parku.

  • NOVONASELJENI

    25.05.2010 12:14
    Park
    Ako nam ne treeba park onda bi bilo lepo da se sredi i uredi dečije igraliste na uglu Partizanskih baza i Stevan Hristića. Pre 5 godina napravljeno je igraliste ali nije napravljen prilaz.
  • NOVONASELJKA

    24.05.2010 17:37
    Pitanje dana
    04.maja je vd direktor gđa Rašeta izjavila da je pitanje dana kada će Novo naselje biti pokošeno i evo danas 20 dana posle kosačice nisu ušle u naš kvart (Bul.V.Stepe od gerontološkog do Kneza Miloša). Trava je prerasla mladu živu ogradu pa sad možda ih pokose zajedno.Sve topole u dvorištu su starije od 25 godina. A park nam ne treba kad smo ionako građani nižeg reda. SRAMOTA
  • Ljiljana

    24.05.2010 13:51
    Ma sta ce park na Novom naselju kad imamo dzunglu tu blizu, u ulici Vojvode Stepe. Sve vrste trave i korova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti