300 biciklista na Trgu slobode

Oko 300 biciklista okupilo se juče na Trgu slobode u sklopu akcije "Vratimo Novi Sad bicklistima".

Oko 300 biciklista okupilo se juče na Trgu slobode u sklopu akcije "Vratimo Novi Sad bicklistima". Vožnja, koja je prema najavi organizatora trebalo da promoviše lepši i zdraviji život u Novom Sadu, počela je na Trgu slobode, a završila se u Limanskom parku. Po završetku vožnje za sve učesnike akcije organizovana je žurka, a podeljeno je i oko 300 katanaca za bicikle, koje je obezbedilo JKP Parking servis, saopšteno je iz Gradske kuće.

Akcija "Vratimo Novi Sad biciklistima" pokrenuta je prošle godine na inicijativu gradonačelnika Igora Pavličića, s ciljem da se promoviše borba za zdravu životnu sredinu i bicikl kao "najzdravije" prevozno sredstvo čijom masovnijom upotrebom bi se doprinelo smanjivanju zagađenja i saobraćajnih gužvi.

Njegova služba tvrdi da je tokom prošle godine izgrađeno 6.800 metara biciklističkih staza u gradu, te da će projektom rekonstrukcije novosadskog keja biti obuhvaćena i izgradnja biciklističkih staza u dužini od 2.500 metara.

 

  • Ivan

    30.05.2010 08:42
    kakva kazna u centru?!?!
    @Lala:
    nema više tih kazni u centru...
    ja prolazim pored policije i nikada me nisu zaustavili, a i kada bi probali pravio bi se blesav....
    inače moje mišljenje je da ova akcija nikakvog rezultata neće imati. ni više, ali ni manje biciklista neće biti na ulicama. redovnim biciklistima nije potrebna popularizacija i oni su i došli dok oni koji ne voze bicikl neće početi zato što se gradonačelnik provozao jednom. da on krene svaki dan da dolazi na posao biciklom i da pri tom još i svom kabinetu to isto naloži možda bi već i bilo nekog uticaja (dok prvi put ne ostanu bez biciklova)...
  • lala

    29.05.2010 11:43
    Kada ce biti dozvoljen prolazak biciklista kroz centar i kada se Pavlicic ne slika? Ako neko pokusava ovo da uradi rizikuje da ga policiaj kod stubica u Modene kazni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti