Gradske firme ne plaćaju jedne drugima

Javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad jedni drugima duguju više desetina miliona dinara, a na listi najvećih potraživača je "Novosadska toplana".

Javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad jedni drugima duguju više desetina miliona dinara, a na listi najvećih potraživača je "Novosadska toplana".

Najveći dužnik tom preduzeću je Spens, koji za grejanje duguje više od 40 miliona dinara, a sa nekoliko puta manjim dugom slede JKP "Stan" i Predškolska ustanova. Dugovanja nisu potraživana sudskim putem, a niko od velikih dužnika nije ostao bez grejanja.

Direktor Toplane, Vladimir Jelić, kaže za "Blic" da su u tom preduzeću prema ostalim gradskim firmama i ustanovama tolerantniji, zbog krize i činjenice da ta preduzeća nisu likvidna. Slično razmišljaju i u Vodovodu, u kojem kažu da neće tužiti dužnike čiji je osnivač Grad, već da će pokušati da pronađu način da naplate potraživanja.

U Gradskoj kući ova dugovanja ne doživljavaju kao poseban problem, navodeći da se većina potraživanja reši krajem godine.

  • Spensovac

    02.06.2010 19:37
    Klan Ostojića
    Spens duguje - ništa čudno. Zamenik gradonačelnika Saša Igić, preko direktora Spensa Zvonimira Kaprockog i klana familije Ostojić iz Ledinaca vrši neviđenu pljačku Spensa već skoro godinu dana. Gospodin Igić, u saradnji sa svojim kumom Blagotom Ostojićem, osmišljava akcije. Za reketiranje zakupaca uključili su mlađanog Rašu Ostojića, desnu ruku ovog dvojca, tako da se oni nigde ne pojavljuju da traže novac. Poslednji veliki slučaj (u nizu sličnih slučajeva) koji zaslužuje detaljno ispitivanje nadležnih je karusel: pekara Žeki (od ranije poznat problem)- parfimerija Pafos - butik Panda !!! Treći član klana Ostojić, gospodin Mićko (takođe od ranije poznat iz priča JP i JKP)u svojstvu vlasnika "tašna-mašna" firme Most Komerc preko koje se u Spensu sve nabavlja: od farbe do mesa i pića, ali po kojim cenama - treba proveriti... O formiranju cena zakupa lokala i (ne)fakturisanju... Biće previše :-(
  • mi

    02.06.2010 07:14
    Neznanje i bahatost
    Neznanje (retko potrebna i adekvatna škola, a istovremeno: ja sam jedini, ja pametan, ja jedini znam…), bahatost (šta mi ko može, ja sam nezamenjiv, mene su postavili i nema koga drugog…) i šta sve već ne, od strane gradskih čelnika i onih koje su oni postavili na rukovodeća mesta u JP i JKP. Mera je samo familijarna, prijateljska i politička pripadnost (podobnost). A ako mislite da se ne zapošljavaju novi po JKP (uprkos prašini koja se oko toga diže), varate se. I to mnogo se varate!
  • majmun

    02.06.2010 06:12
    @!#$$!!!
    Ako ne platim vodu, struju, grejanje - iskljucice me i tuziti.
    Za par desetina hiljada dinara.

    Za milione - nikom nista.
    Ima se - moze se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti