Otvoren Sinema siti

Popularna holivudska glumica Džulijet Luis sinoć je zvanično otvorila Festival filma i novih medija "Sinema siti", koji će trajati do subote, 12. juna, na pet lokacija u Novom Sadu.
Popularna holivudska glumica Džulijet Luis sinoć je zvanično otvorila Festival filma i novih medija "Sinema siti", koji će trajati do subote, 12. juna, na pet lokacija u Novom Sadu. Potom je program i zvanično počeo, projekcijom ostvarenja "Tajna u njihovim očima", argentinsko-španskog ostvarenja u režiji Huana Hoze Kampanele.

Luisova je poželela publici u Novom Sadu "sjajnih osam dana uz filmove", izražavajući oduševljenje programom "Grada filma". ''Festivali su pravo mesto da se pokažu novi autori i različiti filmski izrazi. 'Sinema siti' ima izvanredne selekcije i mnoštvo dobrih i uzbudljivih naslova, istakla je Džulijet Luis, uz posebnu pohvalu za selekciju ''Up to ten thousand bucks'', u kojoj se promovišu kreativni autori sa niskim budžetom.

Nacionalna klasa skoro rasprodata

Direktorka programa "Sinema sitija" Bojana Bandić, naglasila je da će i ove godine festival nastaviti da promoviše nova domaća ostvarenja. - Raduje nas da sve više srpskih producenata odlučuje da svoje filmove prikaže premijerno na našem festivalu. Takođe, značajan podatak je da je pre početka rasprodata većina projekcija u selekciji "Nacionalna klasa", što je pravi pokazatelj da publika sve više prepoznaje kvalitet programa – zaključila je Bandićeva.

Festival "Sinema siti" ove godine će prikazati 120 filmova u 12 različitih selekcija i više od 30 premijera, na pet lokacija, tri pozorišne sale, galeriji i dva ''open er'' bioskopa'' u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti