Završetak "Skadra na Bojani" ni u najavi

Završetak izgradnje objekta Poštanske štedionice, na koji se čeka više od 20 godina i dalje nije u najavi, iako se već više od dve godine obavljaju pripremne aktivnosti.

Završetak izgradnje objekta Poštanske štedionice, na koji se čeka više od 20 godina i dalje nije u najavi, iako se već više od dve godine obavljaju pripremne aktivnosti.

Direktor sektora za poslovnu mrežu Poštanske štedionice Zoran Đurđević kazao je za 021 da su u toku "zajedničke aktivnost JP "Pošta Srbija", firme "Ateks" i banke Poštanske šedionice na završetku objekta", ali na pitanje kada bi se mogla očekivati finalizacija, nije imao odgovor.

teks" i banke Poštanske šedionice na završetku objekta", ali na pitanje kada bi se mogla očekivati finalizacija, nije imao odgovor.

"U toku je postupak pribavljanja potrebnih saglasnosti nadležnih Ministarstava i Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije. S obzirom na to da je u međuvremenu izvršena prenamena pojedinih delova objekta u odnosu na prvobitni projekat, u toku je izrada nove projektne dokumentacije za uređenje i opremanje prostora", naveo je Đurđević za Novosadski informativni portal.

 

On je dodao i da je od  strane "Ateksa", firme koja je izvođač radova, izvršena sanacija prethodno izgrađenog krova i zidova, koji su u međuvremenu pretrpeli oštećenja, tako da se i to može smatrati nekim vidom pripreme za nastavak aktivnosti na završetku objekta. Ipak, konkretniju informaciju o eventulnom završetku gradnje, Đurđević nije imao. U Gradu takođe nisu znali da nam kažu šta će se dešavati dalje sa objektom koji više od dve decenije stoji prazan u samom centu Novog Sada.

Podsetimo da su još pre tri godine direktor JP PTT Srbija Goran Ćirić i direktor "Ateksa" Marko Ćulibrk prilikom obilaska objekta sa tadašnjim gradonačelnikom Igorom Pavličićem obećali da će Poštanska štedionica biti gotova za godinu dana i da će jedan deo biti namenjen za izgradnju robne kuće.

Prošle godine bilo i reči o tome da će zemljište na kojem se nalazi zgrada Poštanske štedionice sugrađanin Dušan Dunđerov potraživati u postupku restitucije, te da taj nedovršen objekat u samom centru grada neće uskoro biti završen. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Sale NS

    06.03.2014 10:54
    Čudi me ...
    ... da se nigde ne spominje jedan od glavnih novosadskih građevinskih muljatora (Oreščanin) koji je iako dobro zglajzan u ovaj "projekat", bio čak i u Upravnom odboru JP "Urbanizam" u jednoj od gradskih postpetooktobarskih vlada ?
  • 03.03.2014 15:37
    Novosadista
    Direktor Poste ne prica o tome da je opet sud pokrenut i da se, nastavak gradnje stopira. Unuk starog vlasnika je podneo za restituciju te zgrade, i ona uskoro treba da bude vracena. Sud u Strazburu je vratio zgradu. Pa sad kom obojci kom opanci.
  • 03.03.2014 13:52
    a sta je sa kucom na uglu Mike Antica i Zarka Zrenjanina?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti