Akcija za kupovinu lifta za osobe s invaliditetom

Prva od nekoliko akcija prikupljanja novca, novosadskog Lajons kluba "Neoplanta", za ugradnju lifta za osobe s invaliditetom na Spensu, održaće se u petak na Štrandu.

Prva od nekoliko akcija prikupljanja novca, novosadskog Lajons kluba "Neoplanta", za ugradnju lifta za osobe s invaliditetom na Spensu, održaće se u petak na Štrandu. Svi građani koji nakon devet sati uveče dođu u kafe "Špic" moći će da kupovinom bedža daju svoj doprinos realizaciji investicije koja bi osobama s invaliditetom trebalo da prvi sprat Spensa učini dostupnim.

Predsednik Lajons kluba "Neoplanta", Zoran Tadić, kaže da će cena jednog bedža biti sto dinara, ali da postoji mogućnost značajnije pomoći nabavci lifta. "Mi imamo pripremljene donatorske ugovore, koji su jednostavno najdirektniji način da određena institucija ili privatno lice uplati sredstva na naš račun. Poslovanje našeg kluba je vrlo javna stvar, tako da će sve uplate biti uredno zavedene, a šira javnost će imati uvid u to kako će se koristiti sredstva koja budu uplaćena", objašnjava predsednik kluba. Finansijska konstrukcija investicije još nije zaokružena, a Tadić dodaje da će samo za kupovinu lifta biti potrebno između 12 i 15 hiljada evra.

Akcija prikupljanja novca trebalo bi da se okonča do kraja godine, a lift za osobe s invaliditetom na Spensu trebalo bi da bude u funkciji na proleće naredne godine. Time će Novi Sad bar delom postati humanije mesto za život, jer ovakvi liftovi u našem gradu sada postoje samo u Vladi Vojvodine i školi za decu sa smetnjama u razvoju "Milan Petrović".

Dodajmo da je Lajons klub "Neoplanta" ogranak organizacije Lajons internešnl, koja se predstavlja kao najveća humanitarno-elitistička organizacija na svetu, osnovana 1917. godine i koja ima svog predstavnika u Ujedinjenim nacijama. U Srbiji trenutno postoje tri ovakva kluba, a u svetu više od 45.000. (D.S.)

  • 13.07.2010 21:45
    Lepo...
    Samo je tuzno sto je to SPENS mogao i trebao sam da izvede, bez da za njih neko organizuje skupljanje 1.600.000,00 dinara...Sta je faktura od 1.600.000,00 za jedan SPENS?! Sica. Nista....Pa mesecni zakup samo jednog lokala je 800.000,00 a koliko lokala ima tamo... bezbroj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti