Ništa od skidanja žvaka s behatona

Iako je svaki kvadratni metar behatona u centru prepun bačenih žvaka, gradske vlasti ove, kao ni prethodnih godina, nisu izdvojile novac za njihovo uklanjanje.

Iako je svaki kvadratni metar behatona u centru prepun bačenih žvaka, gradske vlasti ove, kao ni prethodnih godina, nisu izdvojile novac za njihovo uklanjanje.

Načelnica gradske Uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš, kaže za Radio 021 da novac nije obezbeđen zbog smanjnih prihoda u gradsku kasu, ali da je moguće da će to promeniti: „Sigurno će se tretirati centar grada, kad se steknu uslovi, ali milsim da do kraja godine to nije baš izvesno“.

Sličan odgovor od predstavnika gradskih vlasti, Radio 021 je dobio prošle jeseni, kada nam je rečeno da bi situacija mogla da se promeni ove godine. Ipak, da bi do toga došlo, gradske vlasti morale bi da angažuju preduzeće koje bi imalo odgovarajuću opremu za uklanjanje žvaka i težih nečistoća ili da „Čistoći“ nabavi takvu mašinu, jer onu koju to prduzeće poseduje, nije odgovarajuća. „Tehnika skidanja zahteva drugačiji pristup, jer mašina koju imamo je dosta abrazivna i skida površinski sloj, a ne samo žvake“, kaže Lidija Tomaš.

Procenjuje se da samo u užem centru grada, od žvaka i drugih težih nečistoća, treba očistiti površinu od oko 20.000 kvadratnih metara. (D.S.)

  • Komunalac

    18.08.2010 23:35
    A sta je sa komunalnom inspekcijom!? Taman neka naplate malo kazne za bacanje zvake, pa ce se videti da li ce se bacati zvake i ostalo smece po gradu, pa kad puknete malo po dzepu ovi nasi Srbi ce odmah da vide kako se postaje kulturan!
  • 23.06.2010 15:31
    Nije žvaka za seljaka.
  • Dr Petrović

    22.06.2010 20:33
    Majina Posla
    Nije trebalo skidati granit i trošiti pare za stubiće, rasvetu, kugle, eko kampove i gluposti.

    Klinički centar nam je kao rupa za pacove, bolnice su oronule, u Jodnoj Banji curi bazen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti