Vodovod spreman za leto

Novosadski Vodovod je spreman za letnju sezonu i sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu funkcioniše stabilno, javljaju iz tog preduzeća, uz napomenu da se građanima svakodnevno distribuira oko 110 miliona litara vode.
Novosadski Vodovod je spreman za letnju sezonu i sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu funkcioniše stabilno, javljaju iz tog preduzeća, uz napomenu da se građanima svakodnevno distribuira oko 110 miliona litara vode.

U okviru priprema za letnju sezonu urađeno je šest regeneracija bunara od toga četiri na Ratnom ostrvu. Uskoro će početi utiskivanje takozvanih drenova u bunare, a to je proces kojim će prvi put u Vodovodu biti novom metodom ugrađeni prohromski drenovi.

Najveći deo navedenih radova finansiran je sredstvima dobijenim povišenjem cene vode u januaru i ukupno je već uloženo oko 50 miliona dinara u investicije u vodovodni i kanalizacioni sistem. Samo pomenuto utiskivanje drenova predstavlja posao vredan 60 miliona dinara. U gradnju magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću uloženo je 30 miliona, a biće uložena još značajnija sredstva u spajanje magistralnog kolektora sa novosadskom kanalizacionom mrežom.

Planirano je da se od sredstava dobijenih promenom cene vode ove godine u sistem uloži oko 300 miliona dinara, poručuju iz Vodovoda. Ono što se takođe očekuje u narednom periodu su i ulaganja u video nadzor na svim izvorištima, kao i pojačanje njihovog obezbeđenja, ali će to zavisiti od finansija.

  • INTERNA KONTROLA

    10.08.2010 16:13
    Ne postavljaju se kamere na izvorištima, već u Preduzeću! Da zaposleni slučajno ne piju vodu sa česme!!!
    Vodovod brine o svojim zaposlenim!
    I mi sve kontrolišemo!
    Ništa ne brinite!
  • Skrivena kamera

    10.08.2010 16:09
    Kakva je ovo vest? Rubrika " Bilo jednom..."?
    Za koje leto je spreman? 2686.godine?!
    Jedino ulaganje je u kamere, da prate zaposlene u Vodovodu! Uskoro će im na ulazu uzimati krv i urin!!!
    Ali od toga voda nije bolja!
    A ni njihova popularnost! Verovatno ćete uskoro biti svedoci kako radnici izbacuju Direktora iz Vodovoda! Pa nek čupa ambroziju po Fruškoj Gori, što mu je i struka!
  • alxxl

    22.06.2010 06:34
    podseća
    ova vest me podseća na naslov iz medija oko decembra, kada (bez snežnih padavina) sve medijske kuće objavili kako su putari i zimska služba spremni na sezonu, eto, uspešno se bore pa su svi putevi prohodni.

    a da vidimo isto u sušnom periodu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.