Građani ne prijavljuju slab pritisak vode

Iako u nekim delovima grada postoje problemi sa pritiskom vode, u "Vodovodu" za Radio 021 tvrde da pritužbi građana ima vrlo malo.
Iako u nekim delovima grada postoje problemi sa pritiskom vode, u "Vodovodu" za Radio 021 tvrde da pritužbi građana ima vrlo malo. Kako kažu u ovom preduzeću, najčešći uzrok ovakvih problema jesu neispravne pumpe, kvarovi na unutrašnjim instalacijama i havarije na vodovodnoj mreži. Prema rečima šefa Službe za odnose s javnošću u "Vodovodu", Davora Santrača, radnici su spremni da u što kraćem roku otklone kvarove koji su u njihovoj nadležnosti.

"JKP "Vodovod i kanalizacija" je nadležno za vodovod i instalacije do samog vodomera, sve izvan vodomera se tretira kao unutrašnja instalacija i van naših nadležnosti je", tvrdi Santrač.

Za popravku unutrašnjih instalacija i pumpi zadužene su skupštine stanara, odnosno JKP "Stan" ili druga preduzeća koja sa zgradama imaju potpisane ugovore o održavanju. Takođe, specifičan problem jesu i brojne zgrade sa nadogradnjom, gde investitori nisu postavili potrebne pumpe.

"Postoji rešenje da se takva pumpa nabavi, ali sustanari sa nižih spratova uglavnom nisu raspoloženi da daju novac za nešto što njima nije potrebno, zbog čega ljudi koji žive u nadogradnji imaju problema. Mi ništa ne možemo da učinimo po tom pitanju, osim da zamolimo sugrađane da budu solidarni u ovakvim situacijama", kaže Santrač.

Kol-centar "Vodovoda" najveći broj poziva primi iz prigradskih naselja. "Jedan od problema u okolnim mestima je obilno zalivanje zelenih površina. Velika količina pitke voda se troši van svoje osnovne namene, zbog čega dolazi do sniženja pritiska u sistemu", navodi Santrač.

Takođe, kuće u okolnim naseljima često su priključene na nelegalnu mrežu. Kako Santrač kaže, to je razlog zašto "Vodovod" u velikom broju slučajeva ne izlazi na teren, budući da održavanje ove mreže nije u njihovoj nadležnosti. (Asja Francisti)

  • vvv

    04.09.2015 16:22
    prijava slabog pritiska vode
    gradjani ne prijavljuju slab pritisak vode zato sto telefonske linije daju signale zauzeca ili automat na broju 0800 333 021 upozorava da se poziv ne moze obaviti
    kod nas do slabog pritiska vode nastupa odjednom, jak mlaz vode odjednom nestane kao da je neko zavrnuo ventil oko 18 casova .
  • Viktor

    23.06.2010 06:25
    Jos jedna laz iz Vodovoda
    Dakle, svima je jasno da je ova izjava g.Santraca plod maste. Dugogodisnje pravilo je da pumpe za koje je odgovoran Vodovod treba da obezbede pritisak do 4.sprata. To isto je pisalo u proslogodisnjem prospektu koji smo dobijali od Vodovoda. Kada nazovete Vodovod sa problemom prvi put za taj dan ce da se naprave ludi i kazu da ste prvi koji se prijavljuje. Ako kazete da je to nemoguce, jer ste malocas pricali sa komsijom koji je prijavio, tada se uzme adresa da se proveri. Ako ste bas uporni pa se ponovo javite tada se krivica prebacuje na instalaciju u stanu. Ako kazete da je u celoj zgradi tako onda se kaze da Vam je pumpa problem. Ako opet kazete pa cak i da jeste vi ste odgovorni, onda predloze da uvedete impulsnu pumpu jer ipak je nedovoljno vode a velika je potrosnja.
    Sve ovo se desava na N.Naselju gde je verovatno vec pola zgrada ugradilo ove pumpe...

    Naravoucenije: -Jadni mi kada nam Vodovod proizvodi PR-ove umesto vode!
  • bns

    22.06.2010 18:35
    Evo, ja živim u komšiluku Vodovoda i to na prvom spratu i pritisak mi je grozan. Dakle, ne radi se o sedmom ili osmom spratu, već mi je na prvom spratu slab pritisak. Moja majka u selu ima bolji pritisak vode nego ja u centru Novog Sada. Moja majka u selu ima telefon, a ja ga u XXI veku u centru Novog Sada ne mogu imati, jer Telekom radi po samo njima zannim principima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti