Novi Urgentni centar u redu najsavremenijih (foto)

Novi Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zvanično je otvoren danas, a prve pacijente moći će da primi sredinom jula.

Novi Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zvanično je otvoren danas, a prve pacijente moći će da primi sredinom jula.

Direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković, kaže da ovaj objekat nije opremljen jedino za hitna ginekološka stanja, za koje je namenjena Betanija, kao i da se u njemu neće praviti paralelna služba u odnosu na institute u Kamenici.

"Srčana oboljenja, odnosno akutna srčana oboljenja, pa i akutni infarkt srca, neće biti kod nas hospitalizovani, već će kao i do sada ići u Sremsku Kamenicu. Isto važi i za pulmološka stanja. Mi ćemo imati i kabinet za kardiologiju i kabinet za pulmologiju, ali samo za hitna stanja i za konsultantske službe", kaže Drašković.


Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, kaže da novootvoreni Urgentni centar spada u red najmodernijih u svetu, te da je reč o najvećoj investiciji u vojvođanskom zdravstvu u poslednjih 30 godina.

"Kada smo pre tri godine doneli odluku da izgradimo novi Urgentni centar i da investiramo 3,7 milijardi dinara, vodile su nas dve maksime u tom opredeljenju. Prva je da se u Vojvodini niko ne sme plašiti bolesti i nemogućnosti lečenja, a druga je da smo previše siromašni da bismo kupovali jeftine stvari", kaže Pajtić.

Objekat je na tri sprata i ima hirurški i nehirurški intenzivni blok i četiri operacione sale.

Sve su  napravljene tako da je prostor u njima sterilan sve do nivoa ispod operacionog stola, što nijedna ustanova kod nas nema. Zidovi su obloženi materijalom koji je nezapaljiv, otporan na zračenje i neće biti izvor zaraze.

U nedovršenim lamelama B i C nalaziće se stacionarni kapaciteti i jedan operacioni blok. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.