Silovatelju iz Ledinaca pritvor od mesec dana

Pedesetdvogodišnjem Mladenu Ogulincu, koji je juče uhapšen u Starim Ledincima zbog sumnje da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju devojčicu, određen je pritvor od mesec dana, saznaje Radio 021.  
Pedesetdvogodišnjem  Mladenu Ogulincu, koji je juče uhapšen u Starim Ledincima zbog sumnje da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju devojčicu, određen je pritvor od mesec dan, saznaje Radio 021.

Krivično delo koje je počinio kvalifikovano je kao teško ubistvo u sticaju sa silovanjem, saznajemo u Višem sudu u Novom Sadu.

Nakon današnjeg saslušanja predmet je vraćen Višem tužiocu, koji može da podnese zahtev za eventualno dalje sprovođenje istrage.

Devojčica silovana i ugušena

Obdukcija na Institutu za sudsku medicinu pokazala je da je nesrećna devojčica bila silovana i da je smrt nastupila gušenjem, saopšteno je iz novosadske policije.

Podsećamo, Ogulinac je osumnjičen da je u subotu oteo osmogodišnju devojčicu iz komšiluka, silovao je i ubio. Dete je pronašao otac u dvorištu osumnjičenog, sa krpom u ustima i sa tragovima silovanja. Ogulinac je potom nestao, a u šipražju iznad njegove kuće pronašli su ga meštani koji su bili uključeni u policijsku potragu.

On je, kako se saznaje, 1989. godine bio osuđivan za pokušaj silovanja, na deset meseci. Prema navodima Ledinčana umeo je da bude agresivan i problematičan. Pored toga, Ogulinac je procenjen kao mentalno poremećena osoba, a veruje se da je u trenutku zločina bio pod uticajem alkohola.

Zlostavljao sestru i njeno dete

Meštani Starih Ledinaca koji su učestvovali u poteri za Mladenom Ogulincem, linčovali su svog sugrađanina osumnjičenog da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju devojčicu. Neki od građana kažu da je Ogulinac imao sreće što su pripadnici žandarmerije bili u blizini, jer ga oni živog ne bi predali policiji i smatraju da ako oni treba da hvataju kriminalce, da oni treba i da im sude.

Kivni građani kažu da je osumnjičeni za silovanje i ubistvo devojčice maltretirao svoju sestru i njeno petnaestogodišnje dete, te da niko ništa nije preduzimao, a podsećaju i da je Ogulinac ranije bio osumnjičen za pokušaj silovanja, ali da za to delo, kao ni za jedno drugo, nije osuđivan.

Rođena sestra Mladena Ogulinca, Vesna, izjavila je da ne može da veruje da je njen brat mogao da izvrši taj zločin nad devojčicom, iako je i sama trpela bratovljevo zlostavljanje. Ona za "Nacionalni građanski" kaže da bi brata ubila, jer ništa drugo nije zaslužio da mu se desi, te da ju je strah da se vrati u Ledince, iako nikom ništa loše nije učinila. Rođena sestra osobe osumnjičene za monstrualan zločin, kaže da je do pre mesec dana čuvala ubijenu devojčicu i njenog brata, te da je bratovljevo maltretiranje trpela od razvoda, odnosno od kada se vratila u Stare Ledince.

  • RODITELJ

    28.06.2010 22:14
    MUCITI MONSTRUMA DOK NE CRKNE
    ZA TAKVE JE ZATVOR BLAGA KAZNA !!! TREBALO BI GA SPALITI NA LOMACI I PUSTITI U DIREKTAN TV PRENOS! MISLIM DA BI OSTALI SLICNI NJEMU `BRZO OZDRAVILI` A SUDITI I SUDIJI KOJI GA JE POSLE PRVOG SILOVANJA PUSTIO NA SLOBODU!
  • ns

    28.06.2010 18:07
    ma kakva smrtna kazna. to mu je nista.
    neka ga godinama chereche u zatvoru, polako i dugo neka ga muce svi koja ga se dochepaju.
  • ogorcena

    28.06.2010 18:00
    Videli ga da vodi dete?!
    U Dnevniku pise da su ga videli tog dana da vodi devojcicu sa sobom i niko nista?!! A znali su koliko je problematican! sad ga mozete i na kolac nabiti, sta vredi. Vec mi je muka od onog "necu da se zameram/mesam" a nasilnici nam se popese na glavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti